Održan sastanak članova Izvršnog odbora Bosnia UK Networka

Prezentirane brojne uspješne aktivnosti

N. A.
16.11.2014 16:19

Polovinom oktobra u Bosanskoj kući u Birmingemu održan je redovni sastanak članova Izvršnog odbora Bosnia UK Networka kojem su prisustvovali Sabit Jakupović, Adis Burazerović, Muhamed Širanović, Zaim Pašić, Meho Jakupović, Remzudin Alihodžić i Anes Cerić.

Radni karakter

Sastanak je imao radni karakter, a u prvom dijelu predstavnici asocijacija prezentirali su izvještaje o radu udruženja iz kojih dolaze. Zaključak je da je većina aktivnih bh. asocijacija u proteklom periodu dobro radila, da su uspjeli održati postojeće projekte i da imaju namjeru pokrenuti nove aktivnosti.

Posebno se ističe aktivnost bh. udruženja u Derbiju koje je u proteklom periodu osiguralo sredstva za rad u narednih pet godina. Također, sve članice istakle su svoj humanitarni rad prilikom nedavnih katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini.

anes-cera

Cerić: Zadovoljstvo urađenim

Novo priznanje

Menadžer Networka Anes Cerić prezentirao je brojne uspješne aktivnosti.

Prvi put bit će dodijeljeno i priznanje „Volonter godine" najboljem volonteru u Velikoj Britaniji.

Stabilno poslovali

Network je stabilno poslovao. Osigurana su sredstva za obilježavanje 100 godina od atentata u Sarajevu, redovno se isplaćuje kredit, te režije za objekt u Birmingemu. Isplaćene su sve obaveze prema domaćinima „Dana dopunskih škola", kao i ekipi koja je predstavljala Englesku na SP-u u Ljubljani. Organizacija „Blueriver" redovno uplaćuje kiriju za najam prostorija.

Uručeni dresovi

Na sastanku su članovima Odbora uručeni sportski dresovi, crveni s grbom BH UK Network, kao zahvalnost za njihov volonterski rad. Jedan dres uručen je Feridu Kevriću, kao zahvalnost za njegovu pomoć.

NA VRH