DIJASPORA

Prezentiran rad i izabrano rukovodstvo

NJEMAČKA U Štutgartu održana Skupština Saveza dopunskih škola BiH

S. Bo.

18.11.2014

U prostorijama Generalnog konzulata BiH u Štutgartu, u nedjelju je održana Skupština Saveza dopunskih škola BiH u Njemačkoj. Prisustvovalo je 50 delegata iz više od 20 gradova u Njemačkoj, predstavnici GK BiH u Štutgartu, predstavnici Ministarstva za obrazovanje i nauku FBiH i predstavnici grada Štutgarta.

Redovna dvogodišnja Izvještajno-izborna Skupština Saveza protekla je u svečarskoj atmosferi, a u izvještajima Saveza i bosanskih dopunskih škola mogli su se čuti fantastični rezultati u prethodne dvije i po godine.

Nakon pozdravnih govora gostiju iz domovine, predstavnika grada Štutgarta i GK BiH u Štutgartu i izvještaja delegati su izabrali novo rukovodstvo Saveza.

Povjerenje da Savez dopunskih škola BiH u Njemačkoj vode u narednom periodu dobili su: Haris Halilović, predsjednik, Senada Herak-Nuhić iz Sindelfingena i Ismet Hasanović iz Minhena, potpredsjednici, Branka Vrankić i Azra Durić, sekretari, Muhamed Aganović, Hazim Pjanić, Fatmira Babić, Elma Jakubović, Asima Halavac, članovi Upravnog odbora, Fehim Okanović i Alija Dautović, članovi Nadzornog odbora.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.