DIJASPORA

Priča o uspješnom bračnom paru Beganović iz Linca

U nedjelju u emisiji "U tuđoj avliji"

D. M.

23.11.2014

Nakon pune četiri godine imali smo dobar razlog da ponovo otputujemo do austrijskog grada Linca, kako bismo posjetili bračni par Beganović. Priču o Jasni i Nihadu Nihi pogledajte u nedjelju u 20.40 sati na Hayat Plusu u emisiji "U tuđoj avliji" urednika Osmana Džihe.

Nova lokacija

Dugo godina Beganovići su usavršavali svoje znanje ugostiteljskog poslovanja tražeći najbolji način da svoju kuhinju i gostoprimstvo podijele kako s Austrijancima u Lincu tako i s hiljadama Bosanaca i Hercegovaca koji su pronašli svoje utočište u ovom austrijskom gradu.

bega-i-o-dz

Niho s Džihom ispred restorana

Razlog naše posjete, kaže Džiho, je nova lokacija i još ljepši restoran u kojem se ogleda ispunjenje snova ovog vrijednog bračnog para.

Restoran je privukao dosta novih mušterija koji imaju priliku uživati u ambijentu s dušom Mostara, odakle Beganovići i potječu, pa se i restoran zove „Alte Brucke", odnosno „Stari most".

Ukusna jela

Bila je to priča o uspješnom bračnom paru Beganović i njihovom prelijepom restoranu. Ukoliko vam se ukaže prilika da se nađete u gradu Lincu, preporučujemo vam da ga posjetite, iskoristite priliku da uživate u ukusnoj hrani i upoznate ovaj divni bračni par.

Od sada i na portalu

Od sada nas možete pratiti i putem našeg internet-portala www.utudjojavliji.tv gdje možete pogledati neke od emisija iz našeg arhiva, zatim posljednje izdanje emisije, kao i pronaći sve ostale informacije u vezi s TV projektom "U tuđoj avliji". Budite s nama i sljedeće sedmice na istom kanalu u istom terminu kada vam donosimo nove priče o uspješnim Bosancima i Hercegovcima širom svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.