DIJASPORA

Recital, pjesma i kolo u čast domovine BiH

HOLANDIJA U Roterdamu obilježen Dan državnosti BiH

A. HUSEJNOVIĆ

24.11.2014

Dopunska škola BiH BiHRO iz Roterdama prva je u bosanskohercegovačkoj zajednici u Holandiji, u subotu navečer, pripremila svečani program u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Brojni volonteri

Dvorana u Rozenburgu bila je dupke puna Bosanaca i Hercegovaca iz cijele zemlje, a bogat kulturno-zabavni program izveli su polaznici Dopunske škole BiHRO, razigrano i raspjevano Kulturno-umjetničko društvo BiHRO i grupa “Trend”.

U programu je učestvovao i Elhad Karadžić, autor knjige “Suze moje majke”.

Program je otvoren himnom BiH, a potom je u odličnoj atmosferi, prepunoj emocija, uz recital, pjesmu i kolo iz rodnog kraja, zapjevala cijela dvorana, među kojima je bio veliki broj kompletnih familija s djecom.

 

pred-plat-bih

Predstavnici Platforme BiH na svečanosti

U publici su bili i brojni volonteri iz drugih bh. klubova koji su iskoristili priliku za novo druženje i dogovore s dobrovoljcima, koji i dalje rade na prikupljanju pomoći nastradalima u majskim poplavama u domovini u akciji “Nove mostove gradimo zajedno”.

Ugodno druženje

Svečanosti u Rozenburgu prisustvovali su brojni uglednici iz bh. zajednice, među kojima i Satko Mujagić, predsjednik Platforme BiH, te Ahmet Halilović, ambasador BiH u ovoj zemlji.

U muzičkom dijelu programa nastupio je Al’Dino pa su zabava i ugodno druženje zemljaka potrajali cijelu večer.
                    

U srijedu centralna manifestacija

Centralna manifestacija u povodu obilježavanja Dana državnosti BiH održat će se u srijedu, prvi put u prestižnoj dvorani “Theater Diligentije” u centru Haga. Domaćin je Ambasada BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.