DIJASPORA

Ekipa FC Bihać pobjednik 9. Diamant cupa u Lincu

Ljuti Krajišnici bili drugi

A. OMERSOFTIĆ

27.11.2014

Širom Evrope u novembru se tradicionalno održavaju mnogobrojni fudbalski turniri koje organiziraju naša udruženja i klubovi. Bilo bi interesantno kada bi se mogla napraviti neka kategorizacija ovih takmičenja, a Diamant cup, koji organizira sportski klub Diamant iz austrijskog Linca, zasigurno bi zauzeo visoko mjesto. Aktivisti ovog udruženja, predvođeni neumornim sportskim radnikom Izom Murtićem, ove godine su organizirali turnir deveti put i pripreme su počele još ljetos, kada su poslani pozivi ekipama.

ljuti-krajis

Ljuti Krajišnici bili drugi 

Osim austrijskih, ove godine su se prijavili i timovi iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, tako da je turnir poprimio i internacionalni karakter. Sportska dvorana Ebelsberg bila je premala da primi goste i publiku koja je dva dana pratila utakmice.

org-konc-linz

Trećeplasirana ekipa Organizacija koncerata Linc

Finalna utakmica koja je odigrana između starih znanaca, ekipa Ljuti Krajišnici i FC Bihać, završila je rezultatom 7:0 za slovenske Bišćane. Taj rezultat ne govori o pravom stanju jer ipak je kod Ljutih Krajišnika prevladao umor od napornog dvodnevnog nastupa.

urucenje-treneru

Uručenje pehara treneru FC Bihać

 Učesnici finala

Ljuti Krajišnici: Amir Tijanović, Jasmin Mehić, Aldin Brkić, Kenan Ramić, Elvis Hadžipašić, Asmir Begić, Semir Kovačević, Sedin Hafizović i Aladin Hadžić.

FC Bihać: Ernst Malerić, Adnan Begić, Aleš Vrabel, Uroš Kroflic, Matej Fideršek, Alen Ploj, Matej Rok, Daniel Vincel i David Satler.

Priznanja za najbolje  

Strijelac: Semir Kovačević (Ljuti Krajišnici)
Golman: Semir Hajdarević (Organizacija koncerata Linc)
Najmlađi igrač: Kenan Ramić
Igrač: Aleš Vrabel (FC Bihać)
Fer-plej: Ekipa Potkraj Gračanica

Konačno poredak
1. FC Bihać
2. Ljuti Krajišnici
3. Organizacije koncerata Linc
4. Restoran "Sarajevo" Linc

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.