DIJASPORA

U klubu "Ljiljani" u Manhajmu obilježen Dan državnosti BiH

Domaćin večeri bila porodica Mrkalj

B. ŠIŠIĆ

3.12.2014

U klubu "Ljiljani" u Manhajmu obilježen je Dan državnosti BiH uz prisustvo nekoliko stotina bh. državljana. Domaćin večeri bila je porodica Mrkalj koja ovaj klub uspješno vodi već nekoliko godina.

Intoniranje himne

Fatima Mrkalj je na početku kratko pozdravila prisutne i čestitala Dan državnosti BiH, a onda je program počeo recitacijama učenika bh. dopunske škole. Prije početka intonirana je himna BiH. Nakon recitacije učenici su s nastavnicom Asimom Halavac prezentirali predstavu "Igrokaz četiri brata" i dobili veliki aplauz publike.

Učesnici su bili i članovi folklorne sekcije kluba, a prvo su se predstavili najmlađi, a nakon toga uslijedio je nastup starijih članova. Koreograf je Edin Falatović.

Nastupio je i diplomirani operski pjevač s Muzičke akademije Sarajlija Muhamed Zuković. Među publikom bili su i Benjamin Mustafić, Eldar Mujić, Eldin Hodžić i Muhamed Šehović, nekadašnji član Biciklističkog saveza BiH.

Omer i Fikreta Hodžić te Refika Bahonjić nisu krili suze kada su gledali nastup polaznika škole i mladih folklorista, a Refika nam je rekla kako je to snaga i budućnost BiH u dijaspori.

Uživali u muzici

Jasmina, Zinka i Amela istinski su uživale u programu, a kasnije i u zajedničkom druženju i pjesmi. Mersiha i Šefket Delić došli su iz Belgije, a oni su svoju posjetu Ahmetu i Aidi Kocić i Enesu Lipiću iskoristili da budu dio ove veličanstvene večeri. Rekli su nam da im upravo ovakvih druženja nedostaje u Belgiji.

Nakon okončanog kulturno-umjetničkog programa druženje je nastavljeno uz igru i pjesmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.