DIJASPORA

Godišnja skupština Zajednice bh. asocijacija i humanitarnih organizacija

Velika Britanija

N. A.

10.12.2014

Narednog vikenda u prostorijama Bosanske kuće u Birminghamu bit će održana Godišnja skupština Zajednice bosanskohercegovačkih asocijacija i humanitarnih organizacija u Velikoj Britaniji.

Bosnia UK Network je osnovan 18 maja 1996. godine u Birminghamu i od tada uspješno okuplja sva naša udruženja koja aktivno djeluju na Ostrvu.

Ova godišnja skupština bit će prilika da se sumira jednogodišnji rad, pročešlja finansijski izvještaj i usvoji plan rada za narednu godinu. Osim toga, skupština je izbornog karaktera i na njoj će na prijedlog članica biti izabrano i rukovodstvo koje će Zajednicu voditi u narednom period.

Uz to, po prvi put nakon nominacije od strane bh. udruženja, biće izabran i “Volonter godine”. Ova nagrada se uvodi po prvi put i postaće tradicionalna. Također, kao dodatak ovoj godišnjoj skupštini bit će održana i javana tribina na kojoj će Bosnia UK Network i organizacija “Remembering  Srebrenica”  prezentirati ovogdišnje aktivnosti na obilježavanju ove godišnjice u Velikoj Britaniji.

Osim toga, ove dvije organizacije prezentiraće i zajedničke planove povodom obilježavanja 20 godina od genocida u Srebrenici i aktivnosti koje će se voditi u okviru toga, kako u bh. zajednici tako i u čitavoj Britanskoj javnosti.

Kraj programa predviđen je za pisanu riječ odnosno promociju knjige "Bosna u srcu - dug prema istini" autora Nihada Filipovića, bivšeg logoraša iz Manjače, publiciste i pravnika iz Ključa, sa trenutnom adresom u Engleskoj.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.