DIJASPORA

Kulturni festival nacija u Ofenbahu: Društva i udruženja predstavili Bosnu i Hercegoviu posjetiocima

Bend "Nafaka"

B. Šišić

15.9.2017

I ove godine u Njemačkom gradu Ofenbahu organiziran je Kulturni festival nacija i naroda koji žive u tom gradu. 

Na gradskom trgu okupio se veliki broj građana Ofenbaha koji su došli da podrže ovu manifestaciju, a i ovaj put učesnici i jedni od domaćina ove kulturne manifestacije bili su članovi i predstavnici Bosanskog kulturnog centra iz Ofenbacha(BKC).

Na gradskom trgu i ovaj put vrijedni članovi BKC Offenbach, prezentirali su kulturne i gastronomske vrijednosti Bosne i Hercegovine, a na bini ove manifestacije predstavile su se i folklorne sekcije kulturno umjetničkih društava iz Frankfurta i Hanaua.

Po prvi put na ovoj manifestaciji predstavio se i bend „Nafaka“ iz Frankfurta.

Grad Ofenbah i ove godine omogućio je svim predstavnicima naroda i narodnosti da se na njima najbolji nacin predstave gradu i mnogobrojnim posjetiocima, a ovaj put na štandu BKC Offenbach bilo je najviše posjetilaca. Nisu to bili samo Bosanci i Hercegovci već i Nijemci koji nisu mogli da odole pravom bosanskom ćevapu, domaćim kolačima i bosanskoj kafi.

Vrijedni članovi BKC Offenbach na čelu sa Ismetom Velagićem i predsjednikom BKC-a Šerifom Bajraktarevićem, potpomognuti ostalim clanovima kako muskarcima tako i hanumama prezentirali su BiH na najbolji mogući način, te još jednom potvrdili činjenicu da su jedni od najboljih među društvima, udruženjima i džematima u Njemačkoj pokrajini Hessen. A, činjenica njihovog uspješnog rada leži u tome da su složni, spremni pomoći, izaći u susret drugima bez da traže nešto zauzvrat, a što se opet za neke klubove i udruženja ne bi moglo reći.

Posebno treba napomenuti da BKC Offenbach ima odličnu i uspješnu dugogodišnju saradnju sa predstavnicima vlasti i policije u Ofenbahu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.