DIJASPORA

Keba oštar na jeziku: Pjesme Edina Hadžipašića nemaju nimalo kiča

B. Šišić

17.10.2017

Dugo očekivana promocija prvog CD-a sa sedam novih pjesama Edina Hadžipašića ispunila je očekivanja kako samog pjevača isto tako i svih pozvanih gostiju, Edinove porodice kao i većeg broja njegovih prijatelja.

Pored već poznatih pjesama koje su zaživjele medju ljubiteljima dobre i kvalitetne muzike kao što su „Majka“, „Ćuprija“, „Miriše bol“,na ovom albumu našle su se pjesme „Razočaran“,“Godine lude“, „Pojava“ kao i naslovna pjesma „Za Adelinu“.


Edin i Adelina Hadžipašić sa Ksenijom. Edin i Adelina Hadžipašić sa Ksenijom

-Sve pjesme su već dugo bile gotove,ali samo sam čekao naslovnu numeru, a ona se desila u samo četiri minute koliko mi je bilo potrebno da napišem tekst za pjesmu „Za Adelinu“. Adelina je moja supruga kojoj dosta toga dugujem u životu s kojom sam u sretnom braku već punih 26 godina i s kojom imam predivnu djecu koja su nam podarila unučad. Dakle, ova pjesma i ovaj album je u cijelosti posvećen njoj i mislim da sam odabrao pravi način kako da joj se zahvalim za sve što mi je dala - rekao nam je Hadžipašić.

Edinovi gosti koji su nastupali u muzičkom dijelu programa bile su njegove starije kolege Kemal Malovčić i Dragan Kojić Keba, a kompletnu promociju organizirao je Edinov menadžer Hilmo Peljto. 


Prijatelji nisu dolazili praznih ruku

Među gostima bili su i bh. biznismeni iz Njemačke Fadil Junuzović i Šefket Zukić, sekretar GK BiH u Frankfurtu Kenan Kovačević, fudbaler Elvir Pintol… 

Kompletan album sniman je u studiju Džeme Novakovića koji je također tu večer bio na promociji sa suprugom. 


-Pjesme na Hadžipašićevom albumu su me oduševile. Čak mi je pomalo žao što ja nisam vlasnik nekoliko pjesama sa ovog njegovog albuma. Pjesme su tako lijepo moderne bez bilo kakvog kiča, tekstovi su jednostavno fantastični - prokomentirao je Keba album Edina Hadžipašića. 


Podrška kolege Kemala Malovčića

Nakon završetka oficijalnog dijela promocije, Edin je nastavio da svojim glasom zabavlja publiku pjesmama njegovih poznatijih kolega sve do kasnih noćnih sati.

Keba i Kemal podržali Edina

Safet Zukić, Keba i menadžer Hilmo Peljto. Safet Zukić, Keba i menadžer Hilmo Peljto

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.