Njemačka

Lijep Halidov gest: Nina će zbog Bešlićeve pjesme dugo pamtiti svoj rođendan

B. Šišić
07.11.2017 14:40

I dok mnogi pjevači sa nesigurnošću odlaze na nastupe širom Evrope , a sve u strahu da li će biti dovoljno publike, te strepnje nema Halid Bešlić.

  • Foto: Mladi Menil ima veliku podršku najpopularnijeg bh. folk pjevača

Popularni pjevač nedavno je gostovao u njemačkom gradu Ninbergu, kojeg mnogi pjevači zaobilaze jer su otišli „na glavu“, Halid je dvoranu popunio do posljednjeg mjesta. Tu fenomenalnu muzičku noć otvorio je sve popularniji mladi 16-godišnji pjevač i muzičko čudo - Menil Velioski iz Makedonije.

  • Foto: Ovaj 16-godišnji pjevač već ima armiju fanova u dijaspori

Startao je Menil sa pjesmama Šabana Šaulića, pa nastavio da niže hitove Šerifa Konjevića i izuzetno raspoloženu publiku doveo do usijanja. Svaki Menilov pokret na bini budnim okom pratio je njegov menadžer Sabit Saša Dervišević koji je Menila „uzeo pod svoje“ i namjerava od njega da napravi veliku regionalnu i evropsku zvijezdu, a po reakciji publike Menil to već i jeste.

  • Foto: Menadžer Sabit Saša Dervišević veliki je Bešlićev prijatelj

Samo zbog Menila te večeri više od 200 kilometara prešao je jedan mladi Bosanac, po imenu Ervin, koji je rođen u Njemačkoj, ali se od prvog momenta „zaljubio“ u Menilov glas i njegov stil interpretacije.

  • Foto: Menil pjevao uz pratnju muzičara Mirse koji svira i kada pjeva Šaban Šaulić

Kada se na bini pojavio Halid Bešlić, bilo mu je potrebno barem desetak minuta da se publika smiri. Skandirali su njegovo ime…

Nizali su se hitovi popularnog Bešlića, a s njim su pjevali svi, od prve do zadnje pjesme.

  • Foto: Ervin zbog menila prešao 200 kilometara

Halid je ovim koncertom u Ninbergu još jednom dokazao i pokazao da je neprikosnoven na regionalnoj estradi.

 Osim na bini, Halid je bio raspoložen i u bekstejdžu, a rekao nam je kako diskoteke više nisu njegova sfera interesovanja.

- Ma, više volim dvorane i želim samo da pjevam u dvoranama. Ova mlađa publika sluša danas nešto sasvim drugo, a isto volim da vidim tu neku stariju raju koja sjedi i sluša, uživa u pjesmi. Nisam protiv omladine, Bože sačuvaj, sve je to moja publika i moja mlada raja, ali dvorana ima drugačiji, prisniji ugođaj i kontakt sa publikom - rekao nam je Halid.

  • Foto: Uživale su uz Halidove pjesme

Da je Bešlić zaista pjevač iz naroda, jednostavno neko ko se mora i može voljeti, pokazao je i te večeri. Naime, mlada Nina tu večer proslavljala je rođendan, a kada je to Halid čuo, pitao ju je koju pjesmu da joj otpjeva. Nina je rekla da voli njegovu „Jesen u meni“ ,a Halid je odmah svojim glasom slavuja ispunio prostorije bekstejdža. Nesumnjivo, ovo je za Ninu bio najbolji i najdragocjeniji rođendanski poklon kojeg će dugo pamtiti.

Menila je tu večer pratio odličan muzičar i profesionalac Mirsad Kerić kojeg i Šaban Šaulić često zove da ga prati kada je u Njemačkoj. Te večeri iza Halidovih leđa stajali su harmonikaš Samir Kadirić, gitarista Omer Raković i bubnjar Mirzad Pervanić Migos.

NA VRH