DIJASPORA

"Žene Frankfurta" za pomoć Arslanu i Aleksandru

Piše: Bato ŠIŠIĆ

6.3.2018

Udruženje „Žene Frankfurta“ organiziralo je u prostorijama SKC-a Ofenbah humanitarnu akciju za liječenje dvojice dječaka iz BiH, Arslana i Aleksandra, o čemu je portal Avaz.ba već pisao.

- Dok portal 'Avaza' nije objavio tekst o našoj akciji, veoma mali broj znao je o Aleksandrovoj bolesti. Taj tekst je zaista mnogo doprinio da se ta informacija proširi, a i mnogo je pomogao da ova naša humanitarna akcija uspije. Javilo nam se dosta zainteresiranih žena koje imaju vlastite privatne radnje. To su prije svega frizerke, manikerke, pedikerke, šminkerke, sve one došle su o vlastitom trošku. Za pružene usluge uplaćivale su novčani iznos za Arslana i Aleksandra - ispričala nam je Jana Puškarević, jedna od organizatorica ove humane akcije.

Pored Jane, velike zasluge idu i na ime Sanje Markić, Mirele Nižić, Dragice Berzel, Marije Bubalo...

Na ovoj humanitarnoj akciji za dva bolesna dječaka bila je prisutna i Mirsada Bešić, humanitarka koja nam je otkrila da planira uskoro organizirati i humanitarni koncert za Arslana i Aleksandra.

Taj dan za samo nekoliko sati „Žene Frankfurta“ uspjele su sakupiti 6.900 eura, a skoro svaka od njih donijela je i kolače koji su se taj dan prodavali.

Među onim ženama koje su taj dan pružale besplatne usluge  bile su, između ostalih, Snežana Hrkalović, Brankica Markulin, Ayse Yaman, Bahar Laatyaui, Vesna Polić, Maja Begić…

- Nećemo stati na ovome, nastavljamo dalje. Sada smo samo malim dijelom pokazale i dokazale šta sve mogu žene kada se udruže - rekla nam je Sanja Markić, rodom iz Ljubuškog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.