DARMŠTAT

Zahvaljujući Hasanu Rovčaninu, njegova ekipa u Njemačkoj osvojila titulu najbolje mlađe generacije

B. ŠIŠIĆ

26.5.2018

Hasan Rovčanin je desetogodišnji multitalentirani fudbaler „Viktoria Grisheima“ u Njemačkoj, a Hasanova ekipa, zahvaljujući njegovoj odličnoj igri, osvojila je titulu najbolje mlađe generacije u okrugu Darmštat. 

Svi fudbaleri u toj ekipi su 2008. godište, a protivnička ekipa sastojala se od godinu starijih fudbalera.

Hasan je i ovaj put bio jedan od najboljih, kako prema postignutim golovima isto tako i prema asistencijama za golove, a njegovu odličnu igru i izgaranje na terenu pratio je i menadžment kluba SV Darmstadt 98, te su na osnovu njegovih rezultata na zelenom terenu Hasana pozvali u njihove redove.

- Veoma sam sretan zbog svega toga, potpisao sam ugovor s profesionalnom fudbalskom ekipom, a SV Darmštat je jedna velika odskočna daska za mene. Jednostavno, fudbal mi je sve, ali ne zapostavljam ni školovanje. Jeste da je teško sve uskladiti od treninga, škole pa do utakmica, ali kada se hoće, sve se može. Naravno, imam ja i sve te neke dječije radosti, tako da ni tu stranu mog života, dječijeg života, ne zapostavljam. Moram da kažem da imam veliku podršku mojih roditelja, a posebno sam sretan zbog svih osvojenih trofeja, utakmica i postignutih golova. Jednostavno fudbal teče mojim venama - rekao nam je ovaj mladi i multitalentirani fudbaler.

Inače, Hasan Rovčanin igra u napadu i lijevo i desno krilo, a punu podršku ima od njegovog oca Dževada Rovčanina. Nesumnjivo je da će se za mladog Hasana Rovčanina u budućnosti i u svijetu fudbala još mnoga dosta toga pozitivno čuti i pisati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.