USPJEH

Zeničanka koju vole od BiH do Amerike: Zlatin „Dijamant“ pomjerio sve granice

Avaz.ba

4.7.2018

Bosanci i Hercegovci koji u dijaspori žive i rade godinama najčešće se uz pjesmu, odnosno muziku zbližavaju se sa svojom BiH. Zahvaljujući radu brojnih organizacija koja okupljaju Bosance i Hercegovce, ali i estradnim menadžerima, česta su druženja naših ljudi na raznim manifestacijama.

A, širom inozemstva jedna od rijetkih koja ima toliko poziva za gostovanja da neke od ponuda mora odbijati jer joj je radni kalendar davno popunjen, je i Zlata Avdić. Najčešće nastupa u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj... a jedna je od rijetkih pjevačica s adresom u inozemstvu koja tokom ljeta održi najviše nastupa širom BiH.

Ova popularna Zeničanka, posebno nakon što je počela saradnju s „Grandom“, vinula se u sami estradni vrh. Oni koji je godinama poznaju, koji su upućeni u njeno zalaganje od početka karijere, sretni su što je Zlata konačno na mjestu koje zaslužuje.


I jedna je od rijetkih pjevačica svoje generacije koja maksimalno ulaže u karijeru. Tome u prilog govore i informacije da Avdić u posljednje vrijeme sarađuje s dokazanim autorima, istinskim profesionalcima. Ali, njen posao nakon snimljene pjesme nije završen jer se tada posvećuje snimanju spotova. Posljednje koje je radila više liče na male filmove nego uobičajene muzičke spotove.

Zlata je nedavno objavila novu pjesmu pod nazivom „Dijamant“. Riječ je o numeri za koju je aranžman uradio Aleksandar Kobac, dok melodiju i tekst potpisuje Steva Simeunović.

- Za kratko vrijeme „Dijamant“ je postala pjesma koju mi na nastupima traže po nekoliko puta. Pozitivno sam se iznenadila kada su mi nedavno na jednom gostovanju u Njemačkoj tražili da je otpjevam četiri puta. Mada je bilo prošlo tek osam dana od promocije pjesme, svi su je horski pjevali sa mnom – više nego zadovoljna je popularna Zlata Avdić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.