DRUŽENJE

Tradicionalna godišnja smotra Fudbalskog kluba Bosna održana u Bazelu

Fenomenalnu noć otvorila je Ajša Kapetanović

B.Šišić

B.Šišić

25.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U organizaciji Fudbalskog kluba Bosna iz švicarskog grada Bazela upriličena je njihova tradicionalna godišnja smotra, a koja je i ovaj put okupila oko 1.000 posjetilaca koji su uživali u predivnoj noći.

U dijelu večeri s narodnim igrama i pjesmama iz BiH, Kosova, Makedonije predstavili su se članovi folklornih sekcija KUD „Bosna“ iz Bazela i KUD „Bosanski ljiljan“ iz grada Lucerna.

Ono što je posebno bilo zanimljivo u muzičkom dijelu večeri je nastup elite regionalne estrade, a koju je predvodila popularna i među svima omiljena Viki Miljković, pa uvijek dobro raspoloženi Nihad Alibegović, mlada i talentirana Ajša Kapetanović te Ibro Bublin.

Nihad je i ovaj put na nastup došao u pratnji njegovog tročlanog benda, a što se itekako osjetilo na njegovom nastupu. Pjevao je Nihad svoje najveće hitove, a publika je željela još više.

Posebno je bio zanimljiv izlazak popularne Viki Miljković, koja je prvim taktovima njene pjesme „Mahinalno“ kompletnu publiku dovela ispred bine.

Viki je u Bazel stigla pred sami nastup, Nihad u prijepodnevnim satima, Ibro u poslijepodnevnim, a mlada Ajša Kapetanović stigla je u pratnji roditelja oca Asima i majke Gordane.

Ovu fenomenalnu noć prva je otvorila Ajša Kapetanović i odmah osvojila srce publike. Mnogi je nisu zaboravili, iako je prošlo nekoliko godina od njenog takmičenja u "Zvezdama Granda", kada je osvojila treće mjesto.

Pjevala je Ajša, kako njene pjesme koje je snimila do sada, ali i pjesme njenih starijih koleginica, Elvire Rahić, Nade Topčagić, a punu podršku na bini davao joj je vrsni muzičar Elvir Uzunović.

Predsjednik FK Bosna iz Bazela Hazim Junuzović bio je prezadovoljan odzivom publike, kompletnim programom, ali i od sveg srca pohvalio i zahvalio članovima kluba koji su dali sve od sebe da ta noć protekne u što boljoj atmosferi.

Kompletan program snimala je ekipra RTV Glas Drine. Menadžer Hilmo Peljto je bio zadužen za kompletnu tehničku realizaciju programa, koja je odlično funkcionirala, a pomagao mu je prijatelj Edin Muharem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.