REGION

Beograd dao podršku Izraelu protiv "ubica iz Hamasa": Srbi i Jevreji su braća

Na protestu se okupilo oko 30 građana

(F. Me.)

20.7.2014

 

 

Aktivisti Ben-Gurion centra za izučavanje modernog Izraela održali su danas u 12:00 sati skup podrške Izraelu na beogradskom Trgu republike. Na protestu se okupilo oko 30 građana.

- Ovim skupom želimo da poručimo jevrejskom narodu da su građani Srbije uz njih. Zločinačka organizacija “Hamas” treba da zaustavi svoja ubistva i teroristička djelovanja jer su upravo oni krivci za to – rekao je na skupu Petar Kalezić iz Ben-Gurion centra.

 

 

Na protestu se okupilo oko 30 građana koji su nosili transparente “Srbi i Jevreji braća”, “Zaustavite teroriste iz Hamasa” i “Izraele uz tebe smo”.

- Srbi su već prošli kroz sve ovo i znamo kako je kada je cijeli svijet protiv jedne male države, a međunarodna zajednica vas okarakteriše kao nasilnike i teroriste. Moje molitve su uz narod Izraela, moraju da izdrže i ove teške trenutke – rekla je Marija Kostić koja je došla da podrži ovaj skup.

Prisutnima se obratio i predsjednik Hebrejskog centra Željko Stanojević koji je poručio da ovo nije skup podrške samo Jevrejskom narodu, već i narodu Palestine, piše “Blic”.

 

 

- Stradaju civili na obje strane, ali se o jevrejskim žrtvama po običaju ne priča. Želimo da poručimo da smo uz narod Izraela, ali ne i uz teroriste iz Hamasa – rekao je Željko koji je svoj govor povremeno prekidao uzvicima “Stop bombama”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.