REGION

Sarajlije izazvale "pometnju" u Omišu: Jedan zaglavio na stablu, drugi na suncobranu

Vatrogasci imali neobičnu intervenciju

Redakcija

22.7.2014

 

Omiški vatrogasci u nedjelju predvečer imali su neobičnu intervenciju spašavanja paraglajdera koji je zapeo za stablo i tamo ostao visiti, no bez povreda sam se uspio spustiti na tlo.

U splitskom Županijskom vatrogasno-operativnom centru potvrdili su kako je omiškim vatrogascima oko 18:30 sati dojavljeno da je u mjestu Borak muškarac paraglajderom zapeo za nekoliko metara visoko stablo i tamo ostao visiti, pa su na teren izašla čak četiri vatrogasca s dva vozila, prenijeli su ranije hrvatski mediji.

No, dok su vatrogasci došli na mjesto događaja, "zarobljeni" Sarajlija Igor Sabljić (39) već je sam sišao sa stabla.

 

 

- Muškarac je paraglajderom pao na nekoliko metara visoko stablo. Paraglajder mu je ostao na vrhu stabla, a on je pao na oko dva metra visine od tla. Nekako je uspio doskočiti na tlo prije nego li smo mi došli. Naš je zadatak tako bio uz pomoć vatrogasnih merdevina samo dohvatiti paraglajder. Ovo je sve dobro završilo jer muškarac koji je pao na stablo nije zadobio nikakve povrede - kazao je vatrogasac Višeslav Pešić.

Dodao je kako cijela akcija nije trajala duže od sat i po vremena.

 

Slučaj je utoliko zanimljiviji, kako saznaje naš portal, što je njegov kolega paraglajder Dino Delić iz Sarajeva, istovremeno, sletio na obližnju omišku plažu, i to na suncobran jednog kafića.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.