REGION

Više od trećine Hrvata "začinilo" je posao ljubavnom avanturom

Istraživanje portala MojPosao

Fena

21.7.2014

 

Ljubavne avanture na poslu Hrvatima su dobro poznate, pokazuje istraživanje portala MojPosao po kojem je više od trećine ispitanika imalo kratku avanturu ili ljubavnu vezu s kolegom ili kolegicom.

Ljubavi na poslu nije odolio 21 posto ispitanika, među kojima su četiri posto svoju vezu okrunili brakom, a kod dva posto ta veza traje još uvijek, pokazuje anketa o upuštanju u ljubavne avanture ili veze na radnome mjestu, provedena na 1100 ispitanika.

Kratku avanturu s kolegicom/kolegom na poslu doživjelo je 13 posto ispitanika, pri čemu neki od njih to iskustvo opisuju kao "kratko, ali slatko", dok je nekoliko ispitanika tu svoju odluku požalilo.

Bezazleni flert na poslu priuštilo si je 10 posto ispitanika, pritom neki od njih tvrde kako nije bilo moguće odoljeti jer su u tvrtki "svi mladi i zgodni", a drugi zaključuju da "ne bi bilo dobro ići dalje od toga".

Ipak, više od polovice ispitanika, njih 56 posto, tvrdi da se na poslu nisu upuštali u nikakve ljubavne odnose. Neki od njih navode kako paze da na radnome mjestu ne izlaze iz poslovnih okvira, a drugi ističu kako su, prema pravilima njihove tvrtke, takvi odnosi zabranjeni.

"To nije primjereno ponašanje. Može škoditi osobnim interesima na poslu i zakomplicirati međuljudske odnose. Distanca na poslu je ugodna stvar", kaže jedan od ispitanika u anketi portala MojPosao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.