REGION

Jako olujno nevrijeme zahvatilo Jadran

Udari vjetra brzine 23 metra u sekundi

(J. Be.)

22.7.2014

 


Jako olujno nevrijeme zahvatilo je jadransku obalu. Centar snažne sredozemne ciklone u noći s ponedjeljka na utorak premještao se s područja sjeverne Italije nad sjeverni, potom i srednji Jadran. Iako kiše nije bilo posvuda, ciklona je dijelovima Jadrana donijela snažno nevrijeme, piše Crometeo.

Već je u ponedjeljak predvečer ojačao oblak u zadarskom zaleđu, pa je na širem području Benkovca bilo kiše, pljuskova i izražene grmljavine. Olujni oblak se u večernjim satima premjestio nad more pa je olujno nevrijeme zahvatilo Pakoštane, Sveti Flip i Jakov te osobito Biograd na Moru.

Nevrijeme je na tom području najjače bilo između 22 i 23 sata.

Kako doznajemo od Crometeo članova s pogođenog područja, u kratko vrijeme palo je preko 50 litara kiše i tuče po kvadratnom metru. Oborinske vode poplavile su ulice, a nakon što je voda napunila dvorišta nekoliko desetaka porodičnih kuća počela je prodirati u prizemne prostorije, prenosi index.hr.

Najjači udari vjetra u Istri zabilježeni su na Rtu Kamenjak gdje je zabilježen udar brzine 23 metra u sekundi.

Jak vjetar puhao je i u unutrašnjosti Istre pa je tako u blizini Grožnjana zabilježen udar od 20 metara u sekundi.

Kada su u pitanju padavine, najviše kiše palo je kod tunela Učka - 20 milimetra po kivadratnom metru. Izdato je i upozorenje zbog mogućnosti tuče i pijavica, prenosi dnevnik.hr.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.