REGION

Đukanović sutra odgovara poslanicima

Crnogorski premijer u parlamentu

Srna

22.7.2014


Crnogorski premijer Milo Đukanović odgovarat će sutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, u okviru premijerskog sata.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Milutin Simović pitat će Đukanovića kojom dinamikom se ostvaruju vanjsko-politički prioriteti Crne Gore, u prvom redu integracija u EU i NATO, kao i koje su najznačajnije aktivnosti koje zemlju očekuju u narednom periodu.

Simović je, u obrazloženju pitanja, naveo da je na planu evroatlantskih integracija Crna Gora postigla vidan napredak za nepune četiri godine i podsjetio i na odluku ministara NATO da se intenziviraju pregovori sa Crnom Gorom.

"Sa relevantnih adresa došli su brojni komentari u kojima se vrednuje dosadašnji napredak. NATO će sa Crnom Gorom intenzivirati razgovore i naša država ne mora da čeka naredni samit da bi dobila poziv za članstvo, što predstavlja pozitivan presedan", naveo je Simović.

Aleksandar Damjanović iz Socijalističke narodne partije pitaće premijera na koji način Crna Gora usklađuje svoje zvanične političke interese sa ekonomskim, u trenutku kada se u Evropi mijenja "političko-ekonomska arhitektura".

"Šta Vlada Crne Gore konkretno čini da zaštiti državne i nacionalne interese Crne Gore, odnosno građana, od jednostranog političkog ili vojnog svrstavanja naše države", pita Damjanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.