REGION

Kosmajac pušten na slobodu jer su mu "papiri čisti"

Potvrđeno u crnogorskoj policiji

Srna

22.7.2014

 

 

Beograđanin Dragoslav Kosmajac /61/, za kojeg je premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno izjavio da je vođa srbijanskog narko-kartela, ali za kojim srbijanske vlasti nisu raspisale potjernicu, pušten je na slobodu nakon što su jutros u tužilaštvu provjeravana njegova dokumenta.

Ispostavilo se da su njegova dokument validna i da ih je izdala Srbija, potvrđeno je u crnogorskoj policiji i tužilaštvu.

On je sinoć u Kotoru priveden na informativni razgovor i zadržan šest sati, koliko policija ima pravo da bez prijave zadržava osobu koja nije uhapšena, prenose crnogorski mediji.

Pošto nije bilo osnova da se protiv njega pokrene krivična prijava, jer nije počinio bilo koje krivično djelo ili prekršaj, predat je tužilaštvu na dalje postupanje.

Tužilac je naložio provjeru njegovih dokumenata i kada se ispostavilo da su "papiri čisti", Kosmajac je pušten na slobodu.

Za sada neće biti doneseno ni rješenje o njegovom protjerivanju iz Crne Gore, jer za to ne postoji zakonski osnov.

Osim što nije prekršio zakone Crne Gore, Kosmajac je i vlasnik nekretnine na Crnogorskom primorju tako da nema osnova po kojem bi on mogao biti protjeran.

Kosmajac je jučer stigao u Crnu Goru, a ima luksuznu kuću u mjestu Strp, između Risna i Morinja, gdje je dva dana boravio i sredinom juna.

On je u "bijeloj knjizi" MUP-a Srbije iz 2001. pominjan kao jedan od najznačajnijih trgovaca drogom, a mediji tvrde da je saradnik kolumbijskog narko-kartela.

Kosmajac je u junu u Crnu Goru stigao istog dana kada ga je Vučić označio kao glavnog narko-bosa, ali je Crnu Goru napustio dva dana kasnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.