REGION

Vučić: Sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma

Vlada vodi politiku dobrih odnosa

(F. Me.)

23.7.2014

 

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma, niti bi on lično tako nešto dozvolio, javlja Tanjug.

"Vlada Srbije vodi politiku EU integracija, dobila je povjerenje građana Srbije i da vodi politiku dobrih odnosa i sa Ruskom Federacijom i Vlada Srbije će takvu politiku i da vodi", rekao je Vučić, odgovarajući novinarima na pitanje u vezi sa navodnim ultimatumima koje je Srbija dobila povodom situacije u Ukrajini.

"Naši prijatelji sa nama ne razgovaraju jezikom ultimatuma. Niko sa mnom ne razgovara na taj način, a ja prije neću da budem predsjednik srbijanske vlade nego da tako nešto dozvolim", rekao je premijer novinarima, nakon što je posadio drvo mira u beogradskoj Nadbiskupiji u znak obilježavanja predaje austrougarskog ultimatuma Srbiji, uoči početka Prvog svjetskog rata.

Predsjednik vlade je dodao da svakako postoje različitite vizije o nekim stvarima, kao što je Južni tok, ali je istakao da i Srbija ima nekoliko pitanja.

Kako je naveo, to je dobar ugovor za nas: "Potekao gas ili ne potekao, on nam osigurava 350 miliona eura i neka mi neko kaže gdje ćemo da zaradimo tih 350 miliona eura".
"Neka nam neko kaže kako to da objasnim našim građanima", rekao je Vučić.

On je dodao da se Srbija nalazi na evropskom putu od kojeg neće odustati, da će biti stvari na koje možda neće moći da odgovori u skladu sa očekivanjima, ali da će se truditi i naglasio da smo svjesni da imamo velike obaveze.

Vučić je poručio da će do 4. avgusta predstaviti rezultate rada vlade i da će građanima prezentovati da je 95 posto od onoga što je obećano u ekspozeu i urađeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.