REGION

Zbog udarca na vodenom toboganu turistkinja u induciranoj komi

Plaža Dražica u Biogradu

Fena

24.7.2014

 

Spuštajući se niz veliki morski tobogan na plaži Dražica u Biogradu na moru 30-godišnjakinja iz Slavonskog Broda jučer poslijepodne teško je povrijedila glavu zbog čega je u zadarskoj bolnici u induciranoj komi, priključena na aparate.

"Nakon jednog bezazlenog pada na toboganu, došlo je nažalost do teške povrede glave. Riječ je o teškoj i po život opasnoj povredi", kazao je Hini zamjenik sanacijske ravnateljice zadarske Opće bolnice Robert Karlo. Dodao je da je povrijeđena jučer najprije prevezena u biogradsku bolnicu, gdje su povrede sanirane, ali su zahtijevale hitni operativni zahvat pa je prevezena u Zadar.

"Podvrgnuta je hitnom operacijskom zahvatu na odjelu neurokirurgije. Trenutno se nalazi na jedinici intenzivne njege, u induciranoj komi i priključena je na aparate. Stanje joj je teško i opasno po život, ali stabilno. To je inače uobičajen tok nakon ovakvih povreda, dakle, ta inducirana koma traje par dana i onda se pokuša odvajanje od aparata. Trenutno je teško prognozirati ishod", zaključio je Karlo.

Neslužbeno se doznaje da se 30-godišnjakinja iz Slavonskoga Broda spuštala niz veliki akvagan na biogradskoj plaži na kojem je prilikom spuštanja zatiljkom udarila u rub, nakon čega se ubrzo požalila na bol u glavi.

Po nalogu nadležnog Županijskog državnog odvjetnika na mjestu događaja izvršen je uviđaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.