REGION

U Mrežnici pronađena dva utopljenika

Četvrti smrtni slučaj na rijekama u Karlovačkoj županiji

Fena

28.7.2014

 

Ronioci su prijepodne u Mrežnici pronašli i tijelo drugog muškarca za kojim se tragalo od sinoć, nakon  što se s kolegom s kojim je radio na jednoj vikendici kod Mihalić sela  otišao osvježiti u rijeci, a obojica su se utopila.

Obojica su radili na vikendici pa su se otišli osvježiti u Mrežnici, pri čemu se 59-godišnji Zagrepčanin poskliznuo i pao u rijeku te se  počeo utapljati, a u pomoć mu je pritekao kolega iz Varaždinskih  Toplica. Mrtvo tijelo Zagrepčanina nedugo poslije je izvučeno iz  rijeke, a tijelo njegovog kolege danas prijepodne.

Karlovačka policija obavila je uviđaj te potvrdila da je riječ o  utapljanju, odnosno da smrti nisu posljedica kaznenog djela.

HGSS-ov voditelj odjela za spašavanje na vodama i poplavama Josip  Granić rekao je Hini da je tijelo drugog muškarca pronađeno oko  stotinu metara nizvodno od slapa, na dubini od 4,6 metara.

Ovo je četvrti smrtni slučaj na rijekama u Karlovačkoj županiji  tijekom jula - tri su se dogodila na Mrežnici (spomenuta dva i jedan  kajakaš), a prije nekoliko dana jedan mještanin Belavića utopio se na  Korani. Još nije poznato što se dogodilo s mladom Francuskinjom koja  je nestala uz Mrežnicu u Primišlju.

Karlovačka policija stoga moli građane da za kupanje koriste uređena  kupališta koja su pod nadzorom, a ne rijeke, jezera ili šljunčare bez  nadzora nadležnih službi. Upozorava i da djeca nikako ne bi smjela ići  na kupanje bez prisutnosti i nadzora odrasle osobe, a neplivači ili  osobe koje slabije plivaju obavezno bi trebali koristiti pomagala za  plivanje.

Policija također savjetuje građane da s kupanjem i plivanjem započnu  najranije jedan sat nakon obroka, bez utjecaja alkohola, te da u vodu  nikako ne ulaze vrući, a da u situacijama kada priskaču nekome u pomoć  potraže pomoć i drugih osoba na obali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.