REGION

Poziv državljanima Srbije da hitno napuste Libiju

Ministarstvo vanjskih poslova

Srna

29.7.2014



Ministarstvo vanjskih poslova Srbije preporučilo je svim građanima Srbije da hitno napuste Libiju i da se uzdrže od daljih putovanja u ovu zemlju.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je ovu preporuku s obzirom na intenziviranje oružanih sukoba u Libiji i krajnje nestabilnu bezbjednosnu situaciju u Tripoliju.

Putem Ambasade mogu se dobiti upozorenja u vezi sa kriznom situacijom u Tripoliju i okolini, kao i obavještenja o mogućim pravcima za napuštanje libijske teritorije, saopšteno je iz MVP-a Srbije.

Svim srpskim državljanima, koji se trenutno nalaze u Libiji, savjetuje se da Ambasadi Srbije u Tripoliju dostave kontakt podatke.

Međunarodni aerodrom u Tripoliju je zatvoren, a drugi aerodromi su u ograničenoj upotrebi, bez preciznog reda letenja, a jedan od mogućih pravaca napuštanja libijske teritorije je kopnenim putem, preko Tunisa.

U ovom trenutku, Ambasada Srbije u Tripoliju ostaje otvorena, ali zbog nastale situacije, može da pruži konzularnu zaštitu u ograničenom obimu.

Državljani Srbije koji, po raznim osnovima, već borave u Libiji, za konkretna uputstva mogu se obratiti Ambasadi Srbije u Tripoliju, na brojeve telefona: + 21821 / 362-32-05, + 21821 / 362-32-06.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.