REGION

Tony Cetinski tvrdi da su mu roditelje uhapsili bez dokaza

Pod sumnjom da su lažirali porezne prijave

Fena

30.7.2014


Nekad poznati pjevač Mirko Cetinski i njegova supruga Vinka, bivša zamjenica ministra turizma, danas su opet uhapšeni i sutra bi trebali biti predani pritvorskom načelniku u Rijeci, a s njima su uhapšena i dvojica riječkih poreznika koja su im, navodno, pomagala, prenosi Hrvatska radiotelevizija pozivajući se na pisanje medija.

Supružnici Cetinski ponovno su na udaru istražitelja zbog sumnji da su uz pomoć dvojice službenika riječke Porezne uprave pokušali lažirati porezne prijave.

Budući da je riječ o korupciji državnih službenika, slučaj je u nadležnosti Uskoka, pa će svih četvero osumnjičenih biti ispitano u riječkom odjelu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.

Protiv Mirka i Vinke Cetinski već su podignute dvije optužnice zbog sumnji da su biznismena Danka Končara prevarom oštetili za oko 150 miliona kuna.

 

Poznati hrvatski muzičar Tony  Cetinski izjavio je nakon hapšenja svojih roditelja Vinke i Mirka Cetinskog, najvjerojatnije zbog malverzacija pri poreznom nadzoru, da  su oni u dosadašnjoj istrazi uspješno dokazali porijeklo svoje imovine te da ih se tereti bez dokaza.

"Nakon više od tri godine svakodnevnog i mukotrpnog istraživanja  očito nemaju nikakvih dokaza pa sada očajnički ponovno sumnjaju. Sama  bit je da trebaju opravdati sav utrošen državni novac za potrebe  istraga, a nema se dokaza", tvrdi Tony Cetinski u izjavi za javnost i  dodaje kako sve što se događa "dokazuje kako su njegovi roditelji u  istrazi uspješno dokazali porijeklo svoje imovine koja je stječena  kroz godine uspješnog rada".

"S tim se u istrazi naravno teško pomiriti pa se sada vještačenjem na  ovaj način misli poništiti. Nažalost živimo u korumpiranom društvu u  kojem vladaju pirane i unaprijed se osuđuju ljudi bez ikakvih dokaza.  To sve samo govori koliki je utjecaj Končara i njegovog odvjetničkog  tima u ovoj istrazi, i to me neopisivo i beskrajno plaši", poručio je  Cetinski.

Dodao je kako "oni žele mijenjati činjenice svojim novcem i  utjecajem", a u međuvremenu, "uništavaju zdravlje i reputaciju mojih  roditelja i kompletne porodice od čega se nikada neće oporaviti".

Cetinski je poručio da ne mrzi niti se boji Danka Končara koji je  članove njegove porodice i njihove saradnike optužio da su ga prevarili kupujući za njega nekretnine koje su mu naplatili osjetno  iznad tržišne vrijednosti. Istraga državnog odvjetništva rezultirala  je s dvije optužnice, a Cetinski, koje se tereti da su Končara  prevarili za 150 miliona kuna, tvrde da nisu krivi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.