REGION

Na granici kod Dubrovnika zaplijenjeno 10,7 kilograma heroina

Vrijednost se procjenjuje na preko 500.000 eura

Fena

30.7.2014

 

Na graničnom prijelazu Karasovići, kod Dubrovnika, jučer je od dvojice Albanaca zaplijenjeno više od 10,7 kilograma heroina, čija se vrijednost procjenjuje na preko 500.000 eura, izvijestila je policija.


Droga je pronađena u automobilu kojim su do hrvatske granice oko podneva došla dva 39-godišnja državljana Albanije.

Tijekom obavljanja granične kontrole saradnjom policajaca iz postaje Gruda i djelatnika mobilne jedinice carine uočene su preinake ispod upravljača vozila zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje. 

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga automobila te je u posebno napravljenom spremniku ispod instrument-ploče u automobilu, pronađeno 20 paketića u kojima se nalazio heroin, ukupne težine 10.754 grama, navodi se u službenom policijskom izvješću.

Vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na preko 500.000 eura, dok bi miješanjem s raznim "punilima" radi povećanja mase, u uličnoj preprodaji postigao i znatno veću cijenu. 

Dvojica državljana Albanije su uhićena i dovedena na kriminalističko istraživanje, a očekuje ih kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.