REGION

Policija sumnja da je 15-godišnja Tijana Jurić oteta

U toku potraga

Srna

30.7.2014

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da postoje ozbiljne indicije da je 15-godišnja devojčica Tijana Jurić oteta, kao i da je viđena u Mađarskoj.

Stefanović je rekao da je signal mobilnog telefona koji pripada djevojčici posljednji put detektovan dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj, prenosi RTS.

Stefanović i direktor policije Milorad Veljović sastali su se danas u Bajmoku s predstavnicima policije Mađarske povodom potrage za devojčicom iz Subotice, čiji je nestanak prijavljen u subotu, 26. jula, u 1.30 sati.

Prilikom posjete mjestu gdje je Tijana posljednji put viđena, ministar nije želio da kaže više detalja novinarima zbog interesa istrage, ali je napomenuo da se istražuju sve mogućnosti i da policija neće odustati dok Tijana ne bude pronađena.

"Apsolutno se preduzimaju sve mjere i nastavljamo potragu", rekao je Stefanović i dodao da se i danas intenzivno pretražuje teren u Srbiji, ali i na mađarskoj strani.

Ministar je naveo i da su obavljena poligrafska ispitivanja, u potragu uključene helikopterske i specijalne jedinice MUP-a, kao i da su dovedeni najbolji stručnjaci kriminalističke policije iz Beograda kako bi u potrazi radili zajedno s timom Policijske uprave Subotice i policijom Bajmoka.

Djevojčica je posljednji put viđena 26. jula u 00.25 sati nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, a na neasfaltiranom dijelu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj djevojčici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.