Tijanina mama: Ja osjećam da je živa!

U Bajmoku nema mira

(N. K.)
01.08.2014 13:30

 

Intenzivna potraga za Tijanom Jurić (15) iz Subotice nastavljena je s obje strane granice. U ovom trenutku najvažnija vijest se očekuje iz Mađarske, gdje neki svjedoci tvrde da su vidjeli djevojčicu koja liči na nju, identifikovali je na osnovu fotografije, pa čak detaljno opisali kako je bila obučena.

 

I to dva dana poslije njenog nestanka. Za to vrijeme u Bajmoku nema mira. Roditelji, rodbina i mnogobrojni prijatelji nadaju se da će nasmijanu djevojčicu uskoro ponovo vidjeti u ovom mjestu.

 

Majka nestale djevojčice, Mirjana Jurić uporno postavlja pitanje gdje je njeno dijete i kada će se vratiti.

- Osjećam da je moje dijete živo, da će mi je vratiti, da će prestati ovaj košmar i da ćemo ponovo biti svi zajedno. Jedino tako mogu da preživim ove dane, neću drugačije ni da mislim. Tijanu sam posljednji put vidjela prošlog petka, kada se vratila s mora – kroz plač kaže za “Novosti” Mirjana Jurić.

Mirjana je, kako kaže, svoju Tijanu posljednji put vidjela prošlog petka, kada se vratila s mora.

 

 

- Čim je stigla, raspakovala se i već oko pola osam krenula vozom za Bajmok kod bake i dede. Rekla sam joj da ostane, da se ispričamo, sumiramo utiske, ali ona je bila odlučna da ide da se vidi s drugarima. Rekla mi je da ćemo se ispričati sutra kada ja dođem u Bajmok. Poslije mi se javila da je stigla i tada sam je posljednji put čula.

Zvuk telefona u dubokoj noći promijenio je Mirjanin život.

- Najteže mi je kada čujem grmljavinu, koja je ovih dana učestala, jer od kako je suprug Igor otišao u inostranstvo, Tijana je znala da mi se uvuče u krevet da lakše zaspi – kaže majka, stiskajući usne i boreći se da ne zaplače.

Tijana je u svemu uzorna tinejdžerka. Poslije osnovne škole željela je da usavrši etno-pjevanje i na prijemnom ispitu u Muzičku školu imala je maksimalan broj bodova.

- Ona je zaista dobro dijete, nikada me nije slagala, imamo iskren odnos, pun razumijevanja, svi je vole. Nikada je nisam ispuštala iz vida, učestvovala sam u svim sferama njenog života, poznajem sve njene drugove i drugarice. Djeca danima ne spavaju, zajedno s nama nama broje dane i čekaju vijesti o Tijani – drhtavim glasom završava Tijanina maja Mirjana.

NA VRH