REGION

Besniku Keljmendiju zabranjen ulazak u Crnu Goru

Sin optuženog narkodilera Nasera

Srna

2.8.2014

 

Granična policija Crne Gore nije dozvovila ulazak u zemlju Besniku Keljmendiju, sinu optuženog narkodilera Nasera Keljmendija.

Besnik Keljmendi je sinoć pokušao da uđe u Crnu Goru sa Kosova na prelazu "Kula", ali mu granična policija to nije dozvolila, pišu podgoričke "Vijesti".

Šef rožajske granične policije Avdija Kalač rekao je da Keljmendi ne ispunjava uslove za ulazak u državu, ali nije precizirao o kakvim uslovima se radi, ni od kada je na snazi takva odluka.

Besnik Keljmendi tvrdi da je do prije dva dana nesmetano boravio u Ulcinju, gdje vodi posao u porodičnom hotelu, a da je prekjuče popodne poslovno otišao na Kosovo, nakon čega mu nije dozvoljeno da se vrati, niti je za to dobio obrazloženje.

"Ne mogu da shvatim iz kog razloga mi je uskraćena sloboda kretanja u državi u kojoj legalno posjedujem hotel i drugu nepokretnu imovinu. Firma koju vodim regularno plaća porez državi. Ako imam ikakav prekršaj neka mi kažu, ne samo u Crnoj Gori nego bilo gdje u svijetu. Nikome ništa loše nisam uradio", kaže Keljmendi.

Besnik Keljmendi tvrdi da ima ličnu kartu izdatu 2004. godine u Rožajama, gdje je i izvadio i novu vozačku dozvolu.

On sumnja da bi razlog zabrane ulaska u Crnu Goru mogao biti njegov otac Naser Keljmendi, protiv koga, kako kaže, u Crnoj Gori nema ništa.

Crnogorski mediji pisali su ranije da je članovima porodice Nasera Keljmendija zabranjen boravak u Crnoj Gori, jer predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbjednost.

Naser Keljmendi se nalazi na crnoj listi SAD i potjernici Interpola, gdje je označen kao jedan od najopasnijih narkodilera na Balkanu. On je vlasnik velike imovine u Crnoj Gori, BiH, Srbiji, Kosovu, Sloveniji, Dubaiju i Turskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.