REGION

Nakon razgovora s Barrosom sa Sanadera se cijedila voda

Andrija Raspudić otkrio detalje

Redakcija

3.8.2014

Andrija Raspudić, poznat i kao "radnik od 26 sekundi" u Ministarstvu vanjskih poslova Hrvatske ispričao je svoju stranu priče oko spornog posla. Ali i zanimljivu crticu sa Sanaderova puta u Bruxellesu, nekoliko dana prije nego je dao ostavku.

- U 18 godina rada u protokolu pripremio sam dva dolaska pape, pokope Tuđmana i Šuška, organizirao 12.000 odlazaka i dolazaka, napisao stotine diplomatskih nota, a sada sam simbol neradnika', rekao je Andrija Raspudić u ekskluzivnom intrevjuu koji je dao ta Večernji list.

Osvrnuo se i na jedan boravak delegacije koju je predvodio bivši premijer Ivo Sanader u Bruxellesu, svega pet dana prije nego je dao ostavku.

- Trebali smo ići na ručak, ali stiže poziv da ide u zgradu Europske komisije kod Barrosa. On je s osiguranjem otišao, a mi ostali čekali smo ga u hotelu. Vraća se, ulazi, vidim ga sav je orošen, voda klizi s njega. Obično bi pozvao saradnike i odmah izdavao naredbe šta ćemo dalje, ali rekao je: 'Ništa od sastanaka, niko neka me ne dira' i otišao u sobu. Nakon pet dana čuo sam da je dao ostavku', ispričao je Raspudić.

Krajem jula on je dobio otkaz u Ministarstvu vanjskih poslova, nakon što je u medijima odjeknula informacija da u posljednje vrijeme na poslu provodi 26 sekundi.

Naime, Minstarstvo vanjskih poslova našlo se na famoznom popisu onih koji ne isplaćuju plaće radnicima pa se ispostavilo da je to zaposlenik koji u Ministarstvu provodi svega 26 sekundi.

Kada su mu konačno uspjeli uručili otkaz, u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova naveli su kako je "djelatniku, u skladu sa zakonskim odredbama, uručeno rješenje o otkazu, jer se nije pojavio na poslu više od 5 dana."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.