REGION

Poruka Tijanine sestre koja je rasplakala region: Srce mi kaže da je živa!

Prošlo je 11 dana od nestanka djevojke iz Subotice

(N. K.)

5.8.2014

 

Prošlo je 11 dana kako policija, Interpol i Žandarmerija intenzivno tragaju za nestalom Tijanom Jurić (15) iz Subotice, kojoj se u noći 26. jula gubi svaki trag. Policija je povodom ovog slučaja zvanično saopštenje javnosti uputila samo jednom, a ministar Nebojša Stefanović posjetio je Bajmok. Za Tijanom traga cijela Evropa. Njena slika putem društvenih mreža obišla je čitav svijet.

Tijanini drugovi i drugarice uputili su pismo Tomislavu Nikoliću, predsjedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, predsjedniku Vlade Republike Srbije i ministru policije Nebojši Stefanoviću s molbom da „učine sve što je u njihovoj moći da se nastavi i ne odustaje od potrage za Tijanom Jurić".

Vrijeme od Tijaninog nestanka njena starija sestra Saška provodi u nadi da će se ona što prije vratiti. Uglavnom je okružena njihovim zajedničkim prijateljima, koji su se pokazali kao pravi “drugari za cijeli život“. Danima i noćima oni se ne razdvajaju jedni od drugih, tek na momenat, jer vrijeme brže prolazi kada su zajedno.

- Kada se približi "duboka noć", polako me hvata panika, jer onda shvatim da ću ostati sama. A, ja to ne želim! Nikada nisam bila sama. Tijana je uvijek bila pored mene. Znala sam da će doći, da ćemo biti zajedno. Ona je moja sestra i ja ne mogu da zamislim nijedan dan bez nje. A prošlo je već deset kako je nema. Predugo. Srce mi kaže da je ona živa - priča Saška.

Tijana je, kaže njena sestra krhka i nježna. Ona je dijete anđeoskog lica i glasom "slavuja". Ona je osoba od povjerenja. Svako je mogao da joj se povjeri i da bude siguran da ona to nikome neće odati. Iako su obje izuzetno muzikalne i talentovane, Saška nikada nije željela da se muzički usavršava.

- Za razliku od mene, koja pjevam samo za svoju dušu, Tijana je pjevala uvijek i svugdje. Ovih dana neprestano pjevam pjesmu "Lutka" grupe S.A.R.S. jer me podsjeća na moju sestru. Tijana je upisala srednju muzičku školu, smjer violončelo i etnomuzikologiju. Donijela je mnogo nagrada s republičkih i međunarodnih takmičenja - kaže njena sestra.

Najviše je, kaže boli, kada čuje grmljavinu, a ne zna gdje je i s kim je Tijana. Zna koliko se ona plaši nevremena.

- Nedostaje mi njen zagrljaj. Nedostaje mi da mi se uvuče u krevet i da se prekrijemo preko glave kada čujemo grmljavinu. Molim Vas, vratite nam je živu i zdravu. Ona nikada nikome nije nanijela zlo, nije rekla ružnu riječ. Nije zaslužila sve ovo što joj se dešava. Nijedno dijete ne zaslužuje da bude otrgnuto iz svoje porodice i zagrljaja najmilijih - kaže kroz vapaj Saška, prenosi Kurir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.