REGION

Narko-kartel oteo srbijanskog dilera u Peruu, fotografiju poslali njegovoj porodici

Tijelo Marka Mitića pronađeno 25 dana poslije nestanka

(F. Me.)

5.8.2014



Marko Mitić (30), koji je otet 15. aprila u San Migelu u Peruu, pronađen je mrtav u oblasti San Martin de Pores, saznaje „Blic“. Iza njegovog ubistva stoji međunarodni narko-kartel, sastavljen od dilera iz Kolumbije i Perua.

Istragom je utvrđeno da je njegovo tijelo 25. maja izbačeno iz kamiona u sirotinjsku četvrt, u okrugu San Martin de Pores i da je sahranjen sa beskućnicima kao neidentifikovana osoba. Naknadno je utvrđeno da je u pitanju Mitić i da je najvjerovatnije ubijen drugog dana od otmice.

Beživotno tijelo Mitića je, kako je saopštila peruanska policija, pronađeno još 25 dana poslije otmice, ali je tek prije nekoliko dana utvrđen tačan identitet. Tijelo je pronađeno sa ranom na čelu nastaloj hicem iz vatrenog oružja.

Prema pretpostavkama policije, motiv otmice i ubistva su najvjerovatnije poslovi sa drogom, odnosno osveta narko-bande koja se bavi međunarodnom trgovinom drogom.

Živio pod lažnim imenom

Peruanska policija je saopštila da je nekoliko mjeseci prije ubistva, Mitić koristio lažno ime Antonio Alegria. Pod ovim pseudonimom on je ranije uhapšen zbog trgovine drogom, zbog čega je bio u zatvoru Luriganćo. Policijski izvori navode da je po izlasku na slobodu, Marko ponovo promijenio ime, odnosno počeo da koristi svoje.

 

 

Marka je posljednji put 15. aprila vidjela njegova djevojka Lilijana Maćaka, kada je iz njihovog stana otišao da se, navodno, sastane sa jednim prijateljem. Od tog dana, policija je za njim bezuspješno tragala skoro mjesec dana.

Nekoliko nedjelja kasnije, otmičari su Mitićevoj porodici poslali sliku na kojoj se vidi njegovo lice modro od batina i cijev pištolja prislonjena uz potiljak. Pretpostavlja se da je fotografija napravljena u kući u kojoj je Marko bio zatočen.
 
Banda je potom kontaktirala Markovog brata, umjetnika iz Srbije Ivana Mitića, tražeći od njega milion dolara otkupa. On im je objasnio da nema toliki novac, nakon čega se o otetom mladiću ništa nije znalo sve do prošle nedjelje, kad je njegov leš prepoznat na osnovu slika iz mrtvačnice u Limi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.