REGION

Vođe "Delija" uhapšene zbog reketiranja

Pokušali da iznude 250 hiljada eura

Fena

5.8.2014

 

Vođe navijačke grupe FK Crvena zvezda Ivan Bogdanov i Marko Vučković uhapšeni su jutros u Kotoru zbog pokušaja reketiranja, kao i njihovi prijatelji Miodrag Paljić (36), Slobodan Govedarica (39) i Stevan Arnautović (46), a nakon saslušanja svi su pušteni da se brane sa slobode, prenosi beogradski "Blic" i crnogorski portal CDM.

Vođe "delija" Bogdanov (34) i Vučković (37), te njihovi prijatelji Paljić (36), Govedarica (39) i Arnautović (46) uhapšeni su zbog pokušaja iznude u iznosu od 250.000 eura od Beograđanina M. D., saznaje beogradski dnevnik.

Svi uhapšeni nakon saslušanja kod tužioca pušteni su da se brane sa slobode, navodi Bllic" pozivajući se na neimenovani izvor iz policije.

Beograđanin M. D. je prijavio da su mu petorica sugrađana tražili da im plati 250.000 eura, prijeteći mu smrću ako im ne da novac.

Riječ je o biznismenu iz Beograda, koji živi na relaciji Beograd-Kotor, a u Kotoru ima kuću, koju prodaje.

Pretpostavlja se da su "reketaši" tražili novac od njene prodaje, a terete se za kazneno djelo iznude.

Crnogorski portal CDM javio je da se Paljić, Vučković, Bogdanov, Bogdanov i Arnautović sumnjiče da su se 1. kolovoza sastali sa M.D. u Kotoru i zaprijetili da će ga ubiti ukoliko im ne isplati 250.000 eura, to je oštećeni odbio.

"Policijski službenici su odmah poduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju kaznenog djela i o događaju obavijestili Osnovno državno tužiteljstvo u Kotoru", priopćeno je iz Uprave policije.

Paljić, Vučković, Bogdanov, Bogdanov i Arnautović su uhapšeni zbog sumnje da su počinili spomenuto kazneno djelo i uz kaznenu prijavu privedeni su nadležnom državnom tužitelju.

Sektor granične policije crnogorskog MUP-a osumnjičenima je izrekao mjeru otkaza boravka

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.