REGION

Srbiju pogodilo jako nevrijeme

Pljuskovi i grmljavina

Fena

6.8.2014

 

Srbiju je sinoć i tijekom noći pogodilo jako nevrijeme s olujnim vjetrom, pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim područjima i dalje je na snazi crveni alarm, najviši stupanj upozorenja za ekstremne vremenske nepogode.

Nevrijeme koje je u utorak zahvatilo područja Karlovca, Siska i dio zapadne Slavonije, te dio Bosne i Hercegovine, preselilo se tijekom noći i u Srbiju, uz pljuskove i grmljavinu.

Jaka kiša praćena vjetrom poglavito je zahvatile zapadne dijelove Srbije, što je prouzročilo jake bujice pa se u Loznici izlila rijeka Štira i poplavila dio grada. Pokrenuta su i klizišta u Malom Zvorniku, a bez struje su ostali pojedini dijelovi Užica, Valjeva, Kruševca i Vrnjačke Banje.

Zbog obilnih padalina u pojedinim gradovima izazavan je prometni kolaps, a u prekidu je i nekoliko lokalnih cesta u istočnom dijelu Srbije.

Državni hidrometeorološki zavod Srbije crvenim alarmom i dalje upozorava da su u središnjem i zapadnom dijelu zemlje moguće ekstremne vremenske neprilike koje mogu ugroziti živote i pričiniti veliku materijalnu štetu.

Tijekom katastrofalnih poplava sredinom svibnja u Srbiji su stradale 54 osobe, a šteta na stambenim objektima, infrastrukturi i u gospodarstvu procjenjena je na više od 1,5 milijarde eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.