REGION

Liječili je punih 13 godina od epilepsije koju nije imala

Marina Konjikušić Divić medicinski fenomen

(M.C)

6.8.2014

Marina Konjikušić Divić je punih 13 godina liječena od epilepsije koju nije imala, zbog čega je doživjela kliničku smrt čak četiri puta.

Njeno iskustvo je nesvakidašnje, ali ona na sve gleda pozitivno i smatra da sve što joj se dogodilo treba da bude razlog više da pomogne i drugima sa sličnim problemom, piše Blic Online.

Srce 36-godišnje Pančevke Marine Konjikušić Divić, supruge fudbalera Petra Divića i majke osmogodišnjeg Marka, četiri puta je prestajalo da kuca, zbog čega je imala četiri kliničke smrti. Prvi put joj se to desilo kada je imala 17 godina, a četvrti put prije nekoliko godina.
 
Marina kaže da su problemi počeli kad je imala 13 godina. Često je gubila svijest, a ljekari su kontatovali epilepsiju, od koje su je liječili punih 13 godina, sve dok u Sremskoj Kamenici 2002. nisu shvatili da je riječ o poremećaju srčanog ritma, takozvanom produženom QT intervalu. Zbog toga je Marini u Berlinu ugrađen defibrilator koji je praktično održava u životu.
 
- Ljekari su smatrali da bi mi trudnoća ugrozila život, ali nisam željela da odustanem i prije osam godina rodila sam Marka i ubrzo posle toga preživela još jednu kliničku smrt - priča Marina.
 
- Meni je milion puta došlo da dignem ruke i da kažem sebi da ne mogu više da se borim, ali onda se se osvrneš i vidiš koga ostavljaš, ko te sve voli, kome ćeš da nedostaješ. Najlakše je predati se.
 
Stručnjaci iz Kliničkog centra pozivali su Marinu da gostuje na kongresima da bi govorila o svojim iskustvima, a njeni planovi su da osnuje fondaciju koja bi pomogla osobama, naročito djeci, sa sličnim problemima.

- Hoću da pomognem i da se bolje opremi odjeljenje kardiologije u pančevačkoj bolnici i vjerujem da je to misija mog života za koji sam se izborila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.