REGION

Stefanović: Zbog monstruma poput Tijaninog ubice potrebna je smrtna kazna

Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Srna

7.8.2014

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je Dragan Đurić (34) iz Surčina ubio i uklonio leš 15-godišnje Tijane Jurić iz Bajmoka i naglasio da mu je zbog takvih monstruma kakav je Đurić žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu.

On je na konferenciji za novinare u Palati "Srbija" naglasio da dosadašnja istraga pokazuje da ubica nije poznavao djevojčicu, nego da ju je te večeri kada je ubijena udario svojim autom, a zatim poput predatora odveo na obližnji atar, tamo ubio i zatrpao zemljom koju je imao u gepeku.

Stefanović je naglasio da će obdukcija utvrditi da li je maloljetna Tijana tokom tog strašnog čina i silovana.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da monstrum nije pokazao ni trunke kajanja kada je policiju nakon poligrafskog priznanja odveo na mjesto zločina, te dodao da je samo nekoliko sati prije toga hladnokrvno sjekao meso u svojoj mesnici u Surčinu.

Stefanović je napomenuo da, osim nekoliko sitnih krađa, ubica Đurić nije imao policijski dosije.

On je ponovio da se zalaže za najoštriju kaznu i da će sa ministrom pravde Srbije Nikolom Selakovićem razgovarati o pooštravanju kaznene politike u slučajevima poput ovog.

"Još nismo dorasli da preuzmemo sve tekovine prava EU. Ovaj slučaj to dokazuje. Ja sam za smrtnu kaznu, zaključio je Stefanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.