REGION

Tijanino violončelo prestalo je da svira: Uspjela je da ujedini Srbiju, Evropu i svijet!

Sahrani prisustvovalo oko 2.000 ljudi

(Al.Ti)

8.8.2014

 

Subotica je danas dostojanstveno u tišini sahranila tragično nastradalu Tijanu Jurić (15).

Opelo je održano je u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici, nakon čega se napravila dugačka kolona, koja je u tišini koračala ulicama, uz pratnju policije.

Kako prenosi "Telegraf", preko 1.000 ljudi prisustvovalo je opelu, a pretpostavlja se da je na sahrani bilo oko 2.000 ljudi.

Subotičani su u velikom broju izašli ispred svojih kuća i zgrada kako bi se po posljednji put pozdravili sa malom Tijanom.

Po dolasku na groblje, održan je govor:

- Bila je pitoma 15 godina za koje se svima uvukla pod kožu. Naredne godine neće biti upisana u školu, a njeno violončelo je prestalo da svira. Tijana je bila ponos svojim roditeljima, kulturna i lijepo vaspitana. Čekali smo 12 dana da nam se vratiš, nadali smo se da ćemo te ugledati i ovakav kraj za nas je neprihvatljiv. Uspjela je da ujedini Srbiju, Evropu i svijet. Ušla si u srca svih ljudi, a ovo je samo djelić onoga što bi se o tebi moglo reći. Nedostajaćeš nam.

Otac Tijane Jurić stalno je ponavljao: “Koliko sam te volio, Tićo moj. Pa prerano je da nam odeš“.

Jecaji i plač se čuju sa svih strana.

- Tijana je bila mnogo zlatna kao i njeni roditelji. Nisam mogla da povjerujem da je više nema sve dok danas nisam vidjela da spustaju kovčeg – priča kroz suze jedna od rođaka male Tijane.

Majka Tijane Jurić, skrhana bolom, nije željela da daje izjave već je u suzama odmahivala glavom i u pratnji supruga i drugih bližnjih otišla sa groblja.

Nakon sahrane, svešteno lice se obratilo svim prisutnima sa riječima zahvalosti, a zatim je uslijedio poziv prisutnih da dođu u restoran Spartak u centru grada u blizini sportskog centra kako bi odali počast preminuloj devojčici.

Od 19 sati biće održana počasna šetnja građana u centru Subotice i paljenje svijeća.

 

Tijelo Tijane Jurić iz Subotice nađeno je na deponiji u okolini Sombora, više od 20 kilometara od Bajmoka gdje je nestala.

Policija je uhapsila Dragana Đurića iz Surčina, koji je priznao ubistvo i pokazao mjesto na kojem je zakopao tijelo.

Tijana je posljednji put viđena 26. jula, 25 minuta poslije ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.