REGION

Uhapšen Marko Jovanović zbog napada na novinarku "Dana"

Incident ispred zgrade Osnovnog suda u Kotoru

Srna

8.8.2014

 

Kotorska policija uhapsila je dvadesetosmogodišnjeg M.J. iz Priboja zbog fizičkog napada na novinarku "Dana" čiji su inicijali B.M.

M.J. je danas, prilikom izlaska iz službenog vozila Centra bezbjednosti (CB) Budva, kojim je u svojstvu jednog od osumnjičenih u policijskoj akciji "Marina" sprovođen na saslušanje Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, ispred kotorskog Osnovnog suda fizički nasrnuo na B.M.

On je, kako se sumnja, udario B.M. po rukama, nakon čega joj je ispao fotoaparat i slomio se.

Nezvanično, riječ je o Marku Jovanoviću iz Priboja koji je fizički napao novinarku Biljanu Marković.  

"Zbog ovog postupka se istovremeno kod novinarke `Vijesti` I.K, koja se takođe nalazila na licu mjesta, stvorio osjećaj ugroženosti, usljed čega je i njoj iz ruku ispao fotoaparat", kaže se u saopštenju.

M.J. je osumnjičen da je tim postupkom prekršio Zakon o javnom redu i miru i on je večeras, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, sproveden Područnom organu za prekršaje u Kotoru.

"Načelnik CB Budva će, zbog propusta u toku sprovođenja M.J. i druga dva osumnjičena ODT-u Kotoru, inicirati pokretanje disciplinskog postupka protiv dva službenika tog CB-a, radi utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti, nakon čega će oni biti suspendovani do okončanja disciplinskog postupka", ističe se u saopštenju.

Načelnik OB Kotor primio je danas na razgovor novinarke B.M. i I.K. i u ime Uprave policije izrazio žaljenje zbog tog događaja.

Istražni sudija Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odbio je danas prijedlog tužilaštva za određivanje pritvora i pustio da se brane sa slobode osumnjičeni za organizovanje lanca prostitucije u Budvi Rade Božović, Miloš Vlahović i Marko Jovanović.

Pavićević se samo odredio na prijedlog o određivanju pritvora, ne ulazeći u optužbe tužilaštva oko krivičnog djela koje im se stavlja na teret.

Njih trojica uhapšeni su juče u okviru akcije "Marina" koju je sprovela grupa za sprečavanje organizovanog kriminala.

Božović je vlasnik noćnog kluba "San Remo" u Budvi, za koji se sumnja da je bio javna kuća, dok su Vlahović i Jovanović sklapali poslove i uzimali novac od klijenata kod kojih su vodili djevojke koje su im pružale seksualne usluge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.