REGION

Otac Tijane Jurić: Braćo čuvajte svoju djecu, našim ulicama šetaju zli ljudi!

Tokom sahrane ubijene djevojčice

(F. Me.)

9.8.2014

 

 

Igor Jurić, Tijanin otac, poručio je da su djeca naše najveće blago i da ne smijemo zaboraviti da treba da ih čuvamo.

- Ja sam svoje izgubio i nadam se najstrožoj kazni za Tijaninog ubicu, pa zato svi vi, komšije, prijatelji, čuvajte svoju djecu, čuvajte ih jer, htjeli mi to priznati ili ne, našim ulicama šetaju ljudi koji su zli, koji su spremni na najgora moguća djela, što je moja Tijana osjetila na svojoj koži. Moj će život biti misija da se borim da se takve stvari nikad nikome ne dese jer znam kroz šta sam prošao! Znam da ću u toj svojoj misiji imati podršku mog anđela, koji nas sada sve posmatra odozgo. Neka nas Bog čuva - zaljučuje Igor Jurić, prenosi "Blic.rs".

Jučer, gotovo pred samo večer, kad su grobari lopatama poravnali humku, završena je, na najtužniji mogući način, drama duga četrnaest dana.

Više od dvije hiljade mladih Subotičana, drugarica i drugova Tijane Jurić, i njihovih roditelja, ispunilo je portu i sam Hram Voznesenja Gospodnjeg u centru Subotice, gdje je održano opelo.

U grobnoj tišini, čuli su se samo jecaji i zveckanje kandila, a pod svodovima s likovima svetitelja odzvanjala je molitva za upokojenje duše „raba Božijeg Tijane“, koju je čitalo dvanaest sveštenika i kaluđera: „Jer nema čovjeka koji bi živio i ne bi sagriješio, Jedini Ti si bez grijeha, a pravda Tvoja je pravda vječna“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.