REGION

Parking u Hrvatskoj? Može! U hladu za 20 kuna, a na suncu za 10 kuna

Dubrovnik rekorder po pitanju cijena

(A. Vr.)

13.8.2014


Parkirna mjesta na magistrali, u manjim mjestima od Splita prema Omišu, nerijetko su privatne parcele s nekoliko parkirnih mjesta i zanimljivim načinom naplate.

 

Razmazili smo goste. Ne trebaju ni dolaziti u Primošten ako nemaju za dnevnu parking kartu od 50 kuna, rekao je načelnik Općine Primošten Stipe Petrina.

Za 50 eura, koliko turist u Primoštenu na parkiranje potroši u sedam dana, u Beču se primjerice može parkirati 50 puta po pola sata. Petrina dodaje kako sat vremena u hit gradovima ovoga ljeta - Vodicama i Primoštenu - plaćaju deset kuna po satu, prenosi 24sata.hr.

- Imamo dovoljno mjesta za automobile gostiju, no problem se pojavljuje navečer kad se zbog atraktivnih javnih događanja u mjesto sjate svi gosti od Ražnja, Rogoznice i Grebaštice, ali i Brodarice - dodao je Petrina.


Dubrovnik je rekorder

 

Dubrovnik je rekorder po pitanju cijena parkiranja. Za jedan sat zaustavljanja kraj zapadnog ulaza u grad treba izdvojiti 40 kuna, a dnevna karta je vrtoglavih 880 kuna. Kilometar udaljeno parkiralište od središta Dubrovnika svoje usluge naplaćuje 20 kuna po satu. Na Korčuli, u istoimenom gradu, cijena je 25 kuna po satu.

- Dosta putujemo Hrvatskom i svijetom, ali ovako visoku cijenu parkiranja nigdje nismo vidjeli – rekla je čitateljica koja je dva sata parkiranja u Korčuli platila 50 kuna.

 

Parking na suncu 10, a u hladu 20 kuna

U Trogiru, u samom središtu grada, cijena parkiranja je 20 kuna po satu. Parkirna mjesta na magistrali, u manjim mjestima od Splita prema Omišu, nerijetko su privatne parcele s nekoliko parkirnih mjesta i zanimljivim načinom naplate. Tako u Krilu Jasenice parkiranje na suncu stoji 10 kuna po satu, a ako ga se ostavi u hladu, morat ćete platiti 20 kuna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.