REGION

Hrabri policajac spasio dijete iz naručja oca narkomana i samoubice!

Drama u Novom Sadu

(F. Me.)

14.8.2014

 

Prava drama odigrala se u srijedu večer u Novom Sadu, kad je Rade Riter (34) zamalo skočio s drugog sprata stana u Dositejevoj 8, u naselju Podbara, držeći u naručju jednoipogodišnju bebu!

Srećom, tragediju je spriječio hrabri policajac Borislav Zorić, kome će ministar srbijanske policije Nebojša Stefanović u četvrtak uručiti nagradu, prenosi "Kurir".

Sve je počelo oko 18.30, kad je Radetova supruga Danica Riter (42) zadobila teške tjelesne povrede, navodno tako što je skočila iz pomenutog stana.

Nakon što je kolima Hitne pomoći odvezena u Urgentni centar, njen suprug, inače narkoman i alkoholičar, uzeo je njihovo dijete uz prijetnju da će skočiti zajedno s njim! Policija je nakon više od sat vremena uspjela da ga savlada.

- Tokom pregovora Rade je s terase bacao veš, sušilicu, metle, džogere, daske i pelene na vatrogasce, koji su odmah postavili vazdušni jastuk, i policajce, sve vrijeme držeći bebu u naručju.

 

U jednom momentu sjeo je na ogradu, prebacivši jednu nogu prema ulici. Kad je ušao u stan, policajac Borislav Zorić brzo je preskočio ogradu iz susjednog stana, rizikujući svoj život, i spasao dijete - kaže izvor "Kurira", dodajući da je Riter na ulazna vrata stana stavio ormare.

Inače, kako komšije pričaju, Rade je više puta tukao Danicu, zbog čega je i ranije intervenisala policija.- Jučerašnji sukob supružnika započeo je jer Rade nije dozvolio Danici da ode u posjetu svom sinu iz prethodnog braka, koji je u zatvoru, poslije čega ju je pretukao - dodaje naš izvor.

Stotinak okupljenih građana pozdravilo je aplauzom podvig hrabrog policajca Zorića, koji je po okončanju akcije primao čestitke od svojih kolega, ali i od građana koji su sa zebnjom pratili ovu dramu.

Ljekari Kliničkog centra sinoć su zbrinuli Danicu, kod koje su konstatovani brojni prelomi, a kako je rečeno "Kuriru" u KCV, zadržana je na liječenju i u stabilnom je stanju, dok je mališan prebačen u Centar za socijalni rad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.