REGION

Vučić: Izgradnja kuća teče po planu

Premijer Srbije danas u Obrenovcu

Srna

19.8.2014

 

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Obrenovcu da obnova i izgradnja kuća koje su oštećene u majskim poplavama teče po planu.


 "Najkasnije devet ili 10 dana od pravosnažnog rešenja novac mora biti isplaćen", rekao je Vučić.

Prilikom posjete Obrenovcu, gdje se raščišćava teren za izgradnju kuća, premijer Srbije je rekao da je do sada izdato 2.500 rješenja i svakog dana na naplatu dolazi oko 200 projekata.

Vučić je istakao da nije realno da uvijek svi budu zadovoljni, te dodao da je na 2.500 rješenja stiglo svega 56 žalbi, što je ispod dva odsto, prenose beogradski mediji.

"U Obrenovcu su završeni vodovod, rasveta, grijanje. Biće ponovo izgrađene 62 kuće i ostala je još samo kanalizacija, koju, takođe, ponovo radimo", rekao je Vučić.

Precizirajući da će prosječna isplata biti oko 350.000 dinara /oko 3.000 evra/, a ne 250.000 dinara /oko 2.100 evra/, koliko je ranije rečeno, Vučić je naglasio da je to maksimum koji u ovom trenutku država može da izdvoji.

U Obrenovcu će se kuće graditi novcem iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, EU i drugih donatora, a cijeli posao biće urađen uz poštovanje svih procedura.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.