REGION

Gliser usmrtio državljanku Njemačke u Istri

Pretpostavlja se da je stradala pod motornom jahtom

Srna

20.8.2014

 

Tijelo šesnaestogodišnje njemačke državljanke pronađeno je danas na obali poluostrva Puntižela, u Istri, a pretpostavlja se da je stradala pod motornom jahtom u fažanskom kanalu.

Utvrđeno je da je riječ o njemačkoj državljanki čiji su inicijali J.K. /16/, a nesreća se, prema izjavama očevidaca, dogodila danas nešto poslije 11.00 sati, saopšteno je iz hrvatskog Ministarstva pomorstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pripadnici pulske Kapetnije na obali poluostrva Puntižela pronašli su tijelo ženske osobe u ronilačkom odijelu, prenijeli su hrvatski mediji.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije, gdje je prevezena, ustanovljeno je da je njemačka državljanka preminula zbog teških i smrtonosnih povreda i amputacija dijelova tijela.

Istraga je usmjerena prema motornoj jahti "Kontiki 1", u vlasništvu lica sa inicijalima L.f. iz Italije, koja je bila u neposrednoj blizini.

Istražne radnje provode Županijsko državno tužilaštvo u Puli zajedno sa predstavnicima pulske Kapetanije i službenicima Pomorske policije, navodi se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.