REGION

Traje pretraga Save kod Mosta slobode: Mladi par se automobilom namjerno zaletio u rijeku!

Uz policiju, na terenu su i vatrogasci

(F. Me.)

27.8.2014

Zagrebačka policija oko 15 sati je dobila dojavu kako je automobil sletio u rijeku Savu. Odmah su alarmirane sve dežurne službe te traje pretraga Save kod Mosta slobode, prenosi Hina.

Uz policiju, na terenu su i vatrogasci Javne vatrogasne službe Zagreb s tri vozila. U akciju se uključio i zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Načelnik Pavle Kalinić poslao je ekipu ronilaca da pomognu u potrazi.

Zasad iz policije nema nikakvih dodatnih službenih informacija o događaju.

Vozilo još nije pronađeno. Kanuima se pretražuje rijeka, a ronioci na raspolaganju imaju i robotsku sondu. Pretpostavlja se da je voda odnijela automobil nizvodno prema toplani.

RTL javlja kako su spasioci "napipali nešto" oko 200 metara nizvodno, ali zasad još nije potvrđeno da je riječ o automobilu kojeg se traži. Oko 22 sata potraga je prekinuta zbog prejake struje te je jutros nastavljena. U potragu se sinoć uključio i HGSS, čiji su članovi podvodnom kamerom pretraživali Savu.
 
Da li se radio o samoubistvu?

Policija je dojavu o slijetanju automobila u Savu kod Mosta slobode zaprimila od službe 112.

Svjedoci tvrde kako je u automobilu bio mladi par - dečko i djevojka. Prema izjavama koje su svjedoci dali RTL-u, mladić i djevojka su se u Savu zaletjeli namjerno.

Policija još nije potvrdila koliko je osoba bilo u vozilu. Službeno se još ne zna što je razlog slijetanja automobila.

Neslužbeno se doznaje da se auto, navodno marke Fiat Uno crne ili plave boje, s obale zaletio u Savu u blizini sjevernog dijela Mosta slobode.

Djelatnici policije i Javne vatrogasne službe, koji su na teren izašli s više vozila, trakom su ogradili područje i detaljno pretražuju nasip i rijeku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.