REGION

Umjesto da ispašta: Evo šta se dešava sa Tijaninim ubicom!

Stručnjaci će vještačiti Đurićev mobilni telefon i laptop

(N. K.)

3.9.2014

Osumnjičeni za brutalno ubistvo tinejdžerke iz Subotice Tijane Jurić, Dragan Đurić (34), će još najmanje dvije sedmice ostati u Specijalnoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu do kada bi trebalo da se završi neuropsihijatrijsko vještačenje o njegovoj uračunljivosti.

Kako pišu “Novosti”, premješten je prije nešto više od dvije sedmice u Specijalnu zatvorsku bolnicu, gdje ga posmatra tim neuropsihijatara i psihologa, koji treba da procjene da li je bio uračunljiv u trenutku zločina.

- Po završetku posmatranja i neuropsihijatrijskog vještačenja, nalaz će biti proslijeđen subotičkom tužilaštvu. Istovremeno se rade i druga vještačenja po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici - navodi izvor blizak istrazi.

Stručnjaci će vještačiti Đurićev mobilni telefon, laptop, a provjerit će se i sadržaj u računaru i mobilnom telefonu.

U istrazi su do sada saslušani Tijanini prijatelji, s kojima je bila uoči nestanka 26. jula kod sportskog terena “Rata” u Bajmoku. Iskaze su najprije dali dječaci S. L. i L. L., kao i Tijanina najbolja drugarica i vršnjakinja S. I. Ona je pred zamjenikom višeg javnog tužioca ispričala šta se događalo kobne noći, s obzirom na to da ju je posljednja vidjela.

U nastavku istrage, kao svjedok bit će saslušana osoba koja je pronašla Tijanin telefon na putu za Zrenjanin. Također, iskaz će dati i osoba koja je bila s Đurićem prije nego što je Tijana svirepo ubijena pa zakopana na napuštenoj deponiji na putu između Alekse Šantića i Čonoplje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.