REGION

Podgorica spremna za nastavak učešća u mirovnim misijama

Crnogorski premijer Milo Đukanović istakao na Samitu NATO u Velsu

Srna

4.9.2014

 

Crnogorski premijer Milo Đukanović istakao je na Samitu NATO u Velsu  da je Crna Gora spremna da nastavi učešće u mirovnim operacijama i tako pruži doprinos globalnoj bezbjednosti i miru, što predstavlja spoljno-politički prioritet i trajnu orijentaciju u politici Vlade njegove zemlje.

On je izrazio zadovoljstvo ocjenama o doprinosu Crne Gore globalnoj stabilnosti, po čemu je prepoznata u međunarodnoj zajednici, kako zbog angažmana u ISAF misiji, tako i djelovanjem i posvećenosti regionalnim inicijativama, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Na Samitu, koji se održava u Kardifu, glavnom gradu Velsa, učestvuju predstavnici država oko 60 zemalja - članica Alijanse i partnera u ISAF misiji u Avganistanu, a učesnike su na početku skupa pozdravili generalni sekretar NATO  Anders fog Rasmusen i premijer Velike Britanije Dejvid Kameron.

Iz crnogorske Vlade navode da će Đukanović danas prisustvovati prijemu koji za šefove država i vlada priređuje princ od Velsa, što će biti prilika za neformalne susrete sa liderima zemalja - članica Alijanse i partnera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.