REGION

Pijan ubio ženu: Ovo sam planirao odavno, još prije 30 godina!

Stravičan zločin u selu Šume

(N. K.)

5.9.2014

- Ja sam ovo planirao odavno, još prije tridesetak godina!

Ovo je policajcima, nedugo nakon hapšenja, rekao Mišo Drašković (63), koji je jučer oko 13 sati ubio suprugu Roksandu (65) u njenoj kući u ivanjičkom selu Šume. Pretpostavlja se da je motiv zločina namjera nesretne žene da se razvede od krvnika.

Prema prvim informacijama, nasilnik je provalio u sobu u kojoj se Rosa, kako su zvali Roksandu, ranije uglavnom zaključavala i zaklao je nožem! Ubica je poslije toga pobjegao kroz šumu ispod njihove kuće ka Ivanjici, ali policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila.

- Roksanda je ležala u lokvi krvi u sobi. Jedna od komšinica pozvala je policiju i Hitnu pomoć, ali nije joj bilo spasa - kaže jedan od komšija porodice.

Rođaci koje smo jučer zatekli kažu da su Draškovića još u pola osam ujutru vidjeli pijanog u prodavnici između Ivanjice i sela. Navodno je tada pominjao da mu neće trebati ni sud ni policija, nego da će „sve sam riješiti“. Prema njihovim riječima, Roksanda je ovih dana saopštila Miši da želi da se razvede od njega jer više ne može da trpi njegovo nasilje. Navodno je bila počela da skuplja papire za razvod.

- U srijedu po podne, dan prije ubistva, Mišo je maltretirao Rosu... Čekićem je obio vrata, provalio u njenu sobu, koliko znam, intervenisala je i policija - kaže jedan od rođaka.

Njih dvoje živjeli su razdvojeno posljednjih dvadesetak godina, iako se nisu razveli. Mišo je uglavnom bio u Obrenovcu.

- Mišo je povremeno dolazio, prijetio joj... Čak je i jednu brvnaru, zajedničku imovinu, prodao i popio... Prije godinu dana Rosa je prihvatila da Mišo dođe u selo, a on je uz njenu kuću prizidao sobu, u kojoj je živio... Često ju je maltretirao, ona je trpjela, ali više nije mogla. Krvnik joj je na kraju presudio - priča rođaka žrtve.

Mještani za ubicu u selu Šume nemaju mnogo lijepih riječi. Kažu da je stalno pio i bio loše naravi. Nasuprot tome, za Roksandu ističu da je sama podigla troje djece, napravila kuću, bila vrijedna, piše Kurir.

- Bila je poštena, nije pravila probleme. Radila je kao šefica proizvodnje u „Proleteru“ u Ivanjici - kažu mještani, i dodaju da su Roksandine tri kćerke udate i imaju djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.