REGION

Ogorčena majka: Doktori su mi unakazili dijete!

Pregled se pretvorio u horor

(N. K.)

5.9.2014

- Doktori su mom djetetu napravili opekotine na vratu, a kažu da su mu samo mijenjali flaster. Unakazili su ga, vrat mu je potpuno crven, u plikovima, mnogo ga boli i ne može da spava. Došli smo ovdje zbog povišene temperature, a ko zna do kada ćemo morati da ostanemo zbog njihove nemarnosti.

Ovo je za Kurir ispričala Jelena Špirović (32) iz Beograda, koja je u subotu uvečer odvela svog trinaestomjesečnog sina Aleksu u Tiršovu zbog, kako ona kaže, povišene temperature i sekreta.

- Želim svima da kažem ko nam liječi djecu. Došli smo u subotu, mali je imao visoku temperaturu, a osoblje je nepažnjom napravilo opekotine mom sinu. Odveli su ga da mu promjene flaster na braunili, a vratili ga s opekotinama - priča majka i dodaje:

- Medicinske sestre su mi rekle da je dobio napad za vrijeme terapije, a kad su mu mijenjali flaster, pojavilo se crvenilo. Ja sumnjam u to i pretpostavljam da su po njegovoj nježnoj kožici prosuli neku tečnost i da je koža tako odreagovala, ali da oni neće da priznaju.

jelena-spirovic-sin-aleksa-dete-opekotine-pregled-tirsova-1409869514-562531

Kaže da su se opekotine pojavile na desnoj strani vrata, a da je flaster bio na lijevoj. Jelena kaže da ovo nije prvi put da se susreće s nemarnošću doktora. Njeno dijete ima ozbiljne neurološke probleme, a ona kaže da su za to krivi doktori koji su napravili ozbiljne greške prilikom porođaja.

- Dijete mi je na porođaju bilo nekoliko minuta bez kiseonika. Bio je krupna beba, a oni nisu procijenili da je bolje da se uradi carski rez, nego se beba zaglavila prilikom samog porođaja. Vukli su ga za glavu, a pošto je ostao bez kiseonika, sad ima neurološke probleme - kaže Jelena.

Inače, Jelena je sliku bolesnog sina okačila na svoj Facebook profil i zamolila ljude da razmjene fotografiju kako bi što više ljudi vidjelo šta se njoj i njenom djetetu dogodilo.

Majka je sinoć navela da ju je jučer po podne, kada se priča proširila medijima, obišao i direktor klinike, a da je za danas zakazan konzilijum.

- Bio je i plastični hirurg, koji mi je rekao da su to opekotine drugog stepena, da ne bi trebalo da ostane ožiljak, već da će koža neko vrijeme na tom mjestu bili tamnija ili svjetlija - napisala je majka sinoć na Facebook profilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.