REGION

Marko Milićev ostaje u pritvoru

Treći osnovni sud u Beogradu odlučio

Srna

9.9.2014

Treći osnovni sud u Beogradu odlučio je da Marko Milićev, osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće na Brankovom mostu 25. jula, u kojoj je nastradao Luka Jovanović, ostaje u pritvoru.

"Sudija za prethodni postupak odlučio je nakon saslušanja Milićeva da ostaje na snazi rešenje kojim je Milićevu određen pritvor", rekao je portparol suda Igor Veličković.

Pritvor do 30 dana mu je određen 19. avgusta dok je još bio u bjekstvu, prenose beogradski mediji.

Saslušanje Milićeva u Trećem osnovnom tužilaštvu, koje vodi istragu protiv njega i njegovih pomagača u prikrivanju krivičnog djela, biće održano do kraja nedjelje.

On je u nedjelju uveče, nakon deportacije iz Kine, uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" i smješten u Okružni zatvor u Beogradu.

Milićevu je pritvor određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova potjernica, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini. Milićev je 10. avgusta letom za Istanbul u 12.25 časova, sa svojim pasošem nasustio zemlju, sa avionskom kartom u jednom pravcu.

Milićev se tereti za "teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja učinjeno iz nehata", za koje mu prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora, kao i za krivično djelo nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, za koje je zaprijećena ista kazna.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada je na Luku Jovanovića na Brankovom mostu naletio automobil "mini countryman". Vozač se nije zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović je preminuo dan kasnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.