Gej parada u Beogradu: Niko ne garantuje sigurnost policajaca

Sindikat policije uoči 28. septembara

Srna


Sindikat policije saopštio je povodom gej parade najavljene za 28. septembar da policajce ne zanima politička pozadina, ni pritisci kojim je izložena Srbija da ta parada bude održana već sigurnost pripadnika policije, koju niko ne može da garantuje.

U saopštenju se pitaju da li je potrebno da zbog jedne suštinski apsurdne manifestacije grad potroši milione da bi zaštitio "šačice svojih sugrađana i njihovih gostiju" koji će paradirati nekoliko stotina metara u centru Beograda.

- MUP mora da dovede iz svih krajeva Srbije hiljade policajaca, da im obezbjedi boravak u glavnom gradu, dnevnice, obroke, a pritom, vrlo je realna mogućnost da mnogi od njih budu povrijeđeni, a možda i da izgube život - poručili su iz Sindikata policije.

Prema njihovoj procjeni da bi manifestacija bila obezbijeđena potrebno je angažovati bar 10.000 srbijanskih policajaca, a to kako su naveli neće platiti ni mentori ni zagovornici Gej parade nego ekonomski nejaka Srbija.

Iz sindikata navode da se policija već nekoliko godina nalazi između "čekića i nakovnja" kada je u pitanju održavanje Gej parade.

- Od MUP se očekuju sigurnosne procjene, odnosno da se desi čudo pa da svi budemo oduševljeni pobornici okupljanja homoseksualaca i sličnih u sred Beograda. Ako ne iskažemo dovoljnu dozu oduševljenja, dolaze "packe" sa Zapada, odakle je i došlo ovo apsurdno paradiranje. Naravno, nas ne zanima pozadina nego naše kolege, koje treba svim ekstremističkim i drugim grupama da izađu na crtu - poručeno je iz Sindikata.

NA VRH

Podijeli članak na